#Gitaarjumpstarters - Steve Martin - Love Songs In The Night (1970)

#Gitaarjumpstarters - Steve Martin - Love Songs In The Night (1970)

Muziek is altijd en immer op één of andere manier aanwezig. Soms opvallend, soms puur als aangenaam geluidsbehang, maar er zijn een paar plaatjes, die ons terstond goesting doen krijgen om zo snel mogelijk zelf de gitaar op te nemen en aan de slag te gaan. En heel vaak zit het hem in die fijnzinnige gitaarriedel of onweerstaanbare riff, die een nummer verheffen tot dat sonische wondertje dat de hele dag als een oorwurm in je brein zal rondspoken.

Een korte, kleine popsong van welgeteld twee minuten en tien seconden oftewel honderddertig seconden pure, echte , onversneden pop van Steve Martin. Niet de komiek-acteur Steve Martin, maar de zanger Steve Martin van The Left Banke uit New York City, die tussen 1965 en 1970 als Amerikaans antwoord op The British Invasion mooie popmuziek produceerden en er zelfs in slaagden om enkele hitjes te scoren (Walk Away Renée, Pretty Ballerina). En rond 1970 ging zanger Steve Martin solo en mocht hij op Buddah Records twee singles uitbrengen, die al heel snel in de vergetelheid sukkelden.

Tot wij ze een paar jaar geleden geheel toevallig allebei via een powerpopblog gepresenteerd kregen, met stomheid geslagen waren, daarna compleet verrukt en vervolgens helemaal halsoverkop dolverliefd op Two By Two en vooral Love Songs In The Night. Sindsdien spelen wij ze tot het iedereen hier de oren uitkomt en vertellen we aan ieder, die het al dan niet horen wil meer dan één keer wat een absoluut geweldige popsongs dit zijn.

Onbegrijpelijk dat die nooit naar boven zijn gekomen. Onwaarschijnlijk catchy, knap gezongen en recht naar het hart gespeeld (naar verluidt is de rest van The Left Banke nog betrokken geweest bij deze opname, maar dat doet er eigenlijk niet toe). Zonder meer een classic! Waarom zo'n parels al die jaren onder de radar zijn gebleven, is raadselachtig en ronduit oneerlijk, toch?! En wij krijgen er onweerstaanbare goesting van om de gitaar vast te pakken en mee te kwelen en te strummen.

27 oktober 2021
Laurens Leurs