#Gitaarjumpstarters - Caulfields - Devil's Diary (Bigger Than Jesus Now)

#Gitaarjumpstarters - Caulfields - Devil's Diary (Bigger Than Jesus Now)

Muziek is altijd en immer op één of andere manier aanwezig. Soms opvallend, soms puur als aangenaam geluidsbehang, maar er zijn een paar plaatjes, die ons terstond goesting doen krijgen om zo snel mogelijk zelf de gitaar op te nemen en aan de slag te gaan. En heel vaak zit het hem in die fijnzinnige gitaarriedel of onweerstaanbare riff, die een nummer verheffen tot dat sonische wondertje dat de hele dag als een oorwurm in je brein zal rondspoken.

John Faye zong het alsof hij net aan de Elvis Costello-hogeschool was afgestudeerd op een bedje van Posies en Attractions en het was een gigantisch nummer met alles erop en eraan: mysterieuze intro, faux reggaeritme, potig couplet, hemels refrein, edgy bruggetje en dito solo. Uit het boekje, maar helaas weinig meer van vernomen, van deze Caulfields, waardoor ze in het laatje van de onehitwonders zijn beland.

Radiohit dan nog!  Maar het is en blijft een hele mooie die, als je de opwinding netjes kanaliseert, goesting doet krijgen om zelf de gitaar op te nemen en te studeren aan de eerder vernoemde hogeschool.

26 oktober 2021
Laurens Leurs