Gianni Marzo - Last Stand

Gianni Marzo - Last Stand

Gianni Marzo is na Jaren van schaven klaar met zijn debuutplaat.

Na jaren de stille motor te zijn (of toch minstens een wezenlijk onderdeel) van bands als Isbells en Marble Sounds komt Gianni Marzo eindelijk naar buiten met solowerk.

Jaren werkte hij aan het bijschaven van zijn schrijverscapaciteiten en sinds deze week is er Last Stand, de eerste single van een album dat ‘The Vessel’ zal heten en zal aanmeren aan je winkelschabben in oktober.

Dat Last Stand niet veraf ligt van wat we kennen als muziek van Isbells mag geen verrassing heten. Naast Marzo zelf, die zingt, gitaar, banjo, bas en percussie inspeelde, horen we trouwens ook Gaëtan Vandewoude op tweede stem en percussie en Gerd Van Mulders op bugel. Vandewoude nam ook de productie en de programmering in handen.

Het resultaat klinkt warm, zomers, sprankelend en lieflijk. Het is een ode aan het kleine geluk dat je niet ver hoeft te zoeken, maar in jezelf. “Don’t think it’s all outside us/ It doesn’t lie there/ It’s born in us/ No one’s chosen/ No one is lost,” zo zingt Marzo, zichzelf begeleidend met dat virtuoze gitaarspel van hem .

De mooie, eenvoudige lyric video van de hand van KRUMP, draagt bij tot de fragiliteit van het nummer. Bekijk hem hieronder.

8 juli 2020
Marc Alenus