Geronimo & Luis Peixoto - Bridges

Geronimo & Luis Peixoto - Bridges

Jeroen Geerinck en Luis Peixoto slaan een brug tussen traditie en modern.

Geronimo is het soloproject van Jeroen Geerinck (Snaarmaarwaar, Hot Griselda, Spilar). In 2021 bracht hij tweede soloalbum ‘Run High’ uit. Daarop experimenteerde hij al met het mixen van genres, altijd op zoek naar een energieke sound. Luis Peixoto is een Portugese mandolinespeler die reeds meespeelde in verschillende internationale projecten (Stockholm Lisboa Project, Anxo Lorenzo Trio, ...), en haalde met laatste album ‘Geodesia’ (2021) nog de top tien van de world music charts Europe.

Tien jaar geleden leerden ze elkaar kennen op het Andanças festival in Portugal en sindsdien volgen ze mekaars werk. Beide heren hebben een gelijkaardige visie in de benadering van traditionele muziek waarbij akoestische snaarinstrumenten worden gemengd met elektronische elementen en maken graag folkmuziek met een eigen signature good vibe.

De single Bridges is het resultaat van een samenwerking waarbij ze elk vanuit de eigen studio gewerkt hebben. In deze tijd, waarin reizen niet zo evident was en er wat meer tijd was om thuis aan nieuwe dingen te werken, slaan ze met dit nummer eindelijk een brug tussen de muziek die ze maken.

Die muziek heeft altijd al veel raakvlakken gehad, maar op het stomende posttradnummer Bridges komen de heren een eerste keer samen in mekaars muzikale wereld, een wereld die zeker raakvlakken heeft met die van Urban Trad en Serras.

14 januari 2022
Marc Alenus