George Dylan - Passing Through

Inlandse Maatjes

Alweer een nieuw talent is ontsproten uit het moeras van Belgische beloften. George Dylan - nee, geen afstammeling van Bob Dylan - maakt vandaag zijn debuut met de single Passing Through.

Foto: George Dylan

Traag, donker, melancholisch en intiem: met Passing Through gaat George Dylan - of is het Ben Howard? - recht voor je keel, en dat doet hij nog succesvol ook. Met subtiele gitaarstreken, een knappende stem die in de hoogte schiet en gemoedelijke drums die het refrein ondersteunen doet hij beroep op je sentiment en kweekt hij een nummer dat druipt van de weemoed. Puik trouwens hoe zijn stem overal, hoog én laag, zo mistroostig blijft klinken. Dat is zeker niet iedereen gegeven.

Toch kunnen we niet anders dan ons afvragen of George Dylan nog méér kan dan neerslachtig zijn. Een hele ep in dit elan zou namelijk deprimerend worden. Vocaal zien we alleszins veel mogelijkheden: zijn brekende stem, zo horen we, blijkt hier en daar wel een schittering te bezitten die niet zou misstaan in een opgetogen nummer. 

Los daarvan is Passing Through een uitstekend debuut dat zich meteen om je hart weet te slaan. Wij zijn benieuwd naar wat volgt. 

19 april 2019
Jeroen Poelmans