Gent Jazz 2013: straffe affiche

Achtergrond

Terwijl Gent zich enkele honderden meters verder al opmaakt voor een tweeweekse poel der verderf, kan de meerwaardezoeker terecht in de Bijloke. Gent Jazz begint ondertussen al aan zijn twaalfde editie, maar er zit nog geen slijt op. Ook nu weer kunnen ze prat gaan op een bijzonder sterke affiche. Een greep uit het aanbod.

Gent Jazz 2013: straffe affiche



1.       Bobby Womack
Tranen met tuiten hebben we gelaten toen Bobby Womack vorig jaar verstek moest geven voor Gent Jazz. Hij won zijn strijd tegen kanker en voelt zich fit genoeg om dit jaar wel zijn soul op ons los te laten. Verwacht je maar aan anderhalf uur smooth music van een kerel met bijzonder veel charisma.
Maandag 15 juli om 20u30

2.       José James
Als er een iemand jazz en hiphop weet te mengen, dan is het José James wel. In 2009 kwam hij al eens langs met pianist Jef Neve en liet daar een beklijvende indruk na. Ook nu verwachten we niets anders van de soulman. Dit jaar komt hij met een heel bastion muzikanten naar Gent om ondermeer zijn nieuw album  “No Beginning No End” voor te stellen.
Vrijdag 19 juli om 20u30

3.       Elvis Costello & The Imposters
Hier kijken we echt naar uit. De man gaat al dertig jaar lang mee in de muziekwereld en blijft hoge toppen scheren. Dertig jaar diversiteit die hij vol passie in zijn liveshows steekt. Verwacht je maar aan een smeltkroes van jazz, soul, funk, filmmuziek en rock. In 2006 kwam hij al eens langs op Gent Jazz en ging meteen het collectief geheugen in met een aangrijpende versie van I Want You.
Zaterdag 20 juli om 22u30

4.       Joe Lovano en het Brussels Jazz Orchestra
Gent Jazz heeft dit jaar een wereldpremière vast: Joe Lovano komt er zijn nieuwe plaat “Wild Beauty” voorstellen. En de saxofonist brengt schoon volk mee. Jarig volk! Het Brussels Jazz Orchestra viert namelijk zijn twintigste verjaardag. Ze belanden niet voor niets geregeld in de lijstjes van beste big bands dus verwacht je maar aan een muzikaal spektakel. We zijn bijzonder benieuwd naar het samenspel tussen het orchestra en Joe Lovano.
Vrijdag 12 juli om 22u30

5.       En zij komen ook
Ondertussen heeft ze nog amper een introductie nodig, maar keer op keer zijn we blij Trixie Whitley op een affiche te zien. Kurt Elling komt ook even langs om zijn warme stem te demonstreren. Jamie Cullum doet hetzelfde enkele dagen later. Belooft ook nu weer een bijzonder dynamisch concert te worden. Probeer zeker ook eens bij John Zorn langs te gaan, want wat hij brengt is fantastisch. Maar ook MannGold en Valerie June zijn er twee om in de gaten te houden.

Gent Jazz vindt plaats van 12 tot en met 20 juli op de Bijloke site in Gent.

Voor tickets en info surf je hierheen.

 

11 juli 2013
Niel Van Herck