Galan Galan - Eye To Eye

Galan Galan - Eye To Eye

Louise 'Lou' Desmet de Sade van Vlaanderen noemen? Het zou je op basis van deze single niet eens hoongelach opleveren.

Galan Galan leerden we begin vorig jaar kennen dankzij Illusions Perdues, maar toen was er van een zangeres nog geen sprake en ook de nog maar eenentwintigjarige drummer Jente Vanderrusten was nog niet aan boord. Dat het vijftal anno 2024 dus helemaal anders klinkt dan bij de twee eerste singles mag niet verrassen.

En toch is het verschil groot! De jazzy invloed is zeker nog aanwezig (ook in het drumwerk trouwens), maar met een stem als die van Desmet blijf je niet lang onopgemerkt. De als leerkracht muziek afgestudeerde jongedame voegt heel wat toe aan de sound van de band, die ze zelf "ambient storytelling" noemen. In Eye To Eye, een ode aan vrouwelijkheid, lichamelijkheid en spiritualiteit klinkt ze achtereenvolgens verleidelijk en dan weer strijdlustig (in het spoken word-gedeelte aan het eind).

De song, een productie van Tom Stokx (The Hounted Youth, King Viktor), bevat daarnaast eigentijdse samples, de glinsterende gitaar van Alexander Van Vooren, warme toetsen en soundscapes van Mathis Van Renterghem en bas van Arno De Ros en is het visitekaartje van een heus album dat 'The King Of Losing Absolutely Everything' zal heten. De plaat komt deze herfst uit en zal met nog twee singles stukje bij beetje worden vrijgegeven.

Met deze eerste single staan we oog en oog met een veelbelovende band, de ontdekking van de zomer zelfs.

Meer Galan Galan vind je al op hun VI.be-pagina.

31 juli 2024
Marc Alenus