Frimout - Eenzame reiziger

Frimout - Eenzame reiziger

De voorbije anderhalf jaar lastte de Nederlandstalige popband Frimout radiostilte in. In alle luwte werkte de band onder leiding van hun vaste producer Steve Willaert aan een nieuwe, internationaal klinkende sound. Het eerste resultaat daarvan is de single Eenzame Reiziger. Die werd geschreven door Frimoutfrontman Stef Willems en de Leuvense singer-songwriter Pieter Schrevens.

En dat die song internationaal klinkt, mag je wel zeggen. De song drijft op een moderne, lentefrisse beat en een sprankelend instant “happy” refrein, maar wat de song helemaal af maakt is de bijdrage van de Amerikaanse-Mexicaanse “King of Rock Flamenco” El Javi. Hij voegt frivool flamencogitaarspel toe aan het geluid van de zeskoppige band. Ook de clip ziet er echt professioneel uit, al was het wel een beetje foefelen om te maskeren dat Willems zelf het flamencospel niet beheerst.

Stef Willems: “Het verhaal van de song ‘Eenzame Reiziger’ begon 9 jaar geleden op een open mic in New York. Op zo’n vrij podium mag iedereen die zich inschrijft een nummer spelen. Ik had zelf net een song gespeeld toen de volgende artiest iedereen van zijn sokken blies. Het was de flamencogitarist El Javi. Hij beroerde me tot tranen toe met zijn passievolle gitaarspel. We raakten aan de praat die avond en na die ontmoeting zijn we steeds in contact gebleven. Zijn liefde voor muziek en zijn levenswijze waren de inspiratie voor Eenzame Reiziger. Het was voor mij meteen duidelijk dat ik de medewerking voor de finishing touch van de opname zou vragen aan El Javi. Eén sms en een videocall later zegde hij meteen toe. Zijn bijdrage is voor mij essentieel om het verhaal van deze song echt te laten kloppen.”

15 april 2021
Marc Alenus