Frederic Heymans

Achtergrond

Kijk wie daar vanonder een lawine aan platen komen gekropen! Het zijn onze redacteurs die traditiegetrouw hun licht laten schijnen over het voorbije jaar. Hoe ze het overleefd hebben: de natte festivalzomer, de najaarsstorm aan straffe concerten en de reeds vernoemde lawine aan releases? U leest het hier.

Frederic Heymans



Hoe vat jij 2012 samen? Wat is je opgevallen? Wat is je bijgebleven?
2012 was een opvallend goed Belgisch jaar, met naast Fence en Balthazar ook complimenten voor Bed Rugs, SX, dEUS, The Bony King of Nowhere, Goose en Amen Ra. Daarnaast valt het aandeel van het audiovisuele aspect bij concerten steeds meer op. Dat legendarische artiesten via een hologram tot leven kunnen worden gewekt zonder ridicuul over te komen is wel heel straf.

Wat vond jij de beste 10 platen van 2012?
1 – ‘Fence’ – Fence
2 – ‘Bloom’ – Beach House
3 – ‘Blues Funeral’ – Mark Lanegan Band
4 – ‘Coexist’ – The xx
5 – ‘good kid, m.A.A.d. City’ – Kendrick Lamar
6 – ‘Shields’ – Grizzly Bear
7 – ‘Rats’ – Balthazar
8 – ‘Until the Quiet Comes’ – Flying Lotus
9 – ‘Boys and Girls’ – Alabama Shakes
10 – ‘The Lion’s Roar’ – First Aid Kit

Wat vond jij de beste 5 concerten van 2012?
1 – Grandaddy, Pukkelpop, 17/08
2 – Mark Lanegan Band, Trix, 02/03
3 – Wilco, AB, 03/03
4 – Kanye West & Jay Z, Sportpaleis, 03/06
5 – Grizzly Bear, AB, 04/11

Wat wens jij de muziekwereld voor 2013 toe? Wat zou je zelf willen horen/zien? Wie mag er het loodje leggen? Welke groep zou een reünietournee mogen doen?
Een mooie zomer voor alle festivals die hun broek hebben gescheurd het afgelopen jaar, een goede gezondheid voor Chan Marshall/Cat Power, een prachtplaat voor Girls in Hawaii en een passage van Fleetwood Mac, Rage Against The Machine en At The Drive In op Belgische bodem.

25 december 2012