#FraaieTweedezitters - Richard Davies - Confederate Cheerio Call (1998)

#FraaieTweedezitters - Richard Davies - Confederate Cheerio Call (1998)

Deze week graven we enkele enigszins obscure nummers terug naar boven. Nummers die een tweede kans verdienen, althans naar onze mening.

Richard Davies klinkt als een bekende naam, maar is het niet. Dat heeft wellicht te maken met het feit dat de naam niet ver van pakweg Ray Davies ligt. Voor de eloquente kenners onder ons is hij toch niet geheel onbekend, aangezien zijn voortraject als stichter van The Moles in oorspronkelijke thuisland Australië hen niet onbekend is. En toen hij definitief verkaste naar New York, richtte hij aldaar met Eric Matthews het al even illustere Cardinal op: één plaat slechts, maar wat een plaat.

Hier focussen we op de solo-output, die we ook ten zeerste weten te smaken. Confederate Cheerio Call is een huisfavoriet uit 1998. Wat een schone songtitel, dat alleen al. Hier moet je even de tijd voor nemen en het langzaam op je laten inwerken. Van het uitstekende 'Telegraph' die in onze top tien van 1998 resideerde. Het was de tweede soloplaat, opgenomen met oud Flaming Lips-gitarist Ronald Jones, die benevens de rol van producer ook die van gastmuzikant en co-songwriter innam.

Dromerige, slimme songs met een licht psychedelische toets, perfecte pop voor de meerwaardezoeker. 

15 september 2022
Laurens Leurs