Fortress - Holding On

Fortress - Holding On

Over exact een week kan je gratis dansen op deze donkere elektropop en dat viert het trio met een nieuwe single.

Heeft Hanne Torfs plots een kort kopje? Is ze de flamboyante krullen kwijt? Het lijkt in elk geval zo op de foto's op haar socials. Hoe dan ook: de single Holding On is wel degelijk realiteit. Dus laat ons daarop focussen. Na Colours is dit de tweede single uit de tweede ep die dit najaar uitkomt.

“I want to roar, let it all go / Watch me dance, to the rhythm of my shadow / What’s coming over me? / This feeling makes me crave for more”, zingt Torfs over atmosferische synthklanken. Ze wil duidelijk ontsnappen aan iets. Maar waaraan? Ze is succesvol met School Is Cool en Dressed Like Boys (het nieuwe project van Jelle Denturck) en priesteres van haar eigen geloof als Holy Hannah. Ze ziet er ravissant uit en leidt een leven dat honderd keer avontuurlijker lijkt dan het onze.

Waarheen ze ook gaat, ze volgt duidelijk haar innerlijk kompas en de strofes klinken dan wel donker, het refrein en de kabbelende sound van de synths, die als waterdruppels naar beneden lijken te druppelen, zorgen ook voor een gevoel van zelfvertrouwen en hoop.

Live is Fortress met Joppe Vanwetswinkel op toetsen en Nils Tijtgat op synthbas goed voor een wervelende en intense set, waarvoor bassist Nils zelf de lichten programmeerde. De band heeft door de jaren heen de eigen lichtshow tot een vierde instrument verheven, wat een unieke sensatie voor het publiek oplevert.

Dat kan je dus meemaken op 14 mei in Kavka te Antwerpen, op 7 augustus op de Fonnefeesten en 17 augustus op Rijversfestival.

8 mei 2024
Marc Alenus