Fornet - The Great Carrier

Fornet - The Great Carrier

Fornet hypnotiseert met nieuwe single.

Omdat er al genoeg eenheidsworst is, riep Fornet zichzelf tot de orde. De band koos even resoluut voor postpunk, maar dat pad, dat binnenkort tot een nieuw album loopt, bevat ondertussen heel wat zijwegjes.

Een van die zijpaden wordt bewandeld op The Great Carrier, een nummer dat ze vorig jaar in de Handelsbeurs eens zes uur aan een stuk speelden en dat toen allerlei vormen aannam.

The Great Carrier laat geen striemende postpunk horen, maar is eerder een bevreemdende trip met minimalistisch gebruik van instrumentatie en een in geestverruimende middelen gedrenkte tekst die wordt voorgedragen in plaats van gezongen.

De track is voorbode van ‘Anti-Tragedy’, de plaat die precies over een maand uitkomt op 13 maart, waarschijnlijk niet toevallig een vrijdag. En ook al dekt de single niet helemaal de lading van die plaat, toch zal je daarop verwante tracks horen.

Op 18 maart vindt de albumrelease plaats in de Muziek-O-Drome in Hasselt, nadat de band eerst nog twee shows speelt in Nederland. Hier vind je ook nog shows in o.a. Antwerpen en Brussel.    

16 februari 2020
Marc Alenus