Fluitend naar Dranouter 2013 (2)

Achtergrond

Zaterdag en zondag 3 en 4 augustus vind je ons op Dranouter waar we weer heel wat muziekjes zullen kunnen ontdekken en tussendoor ook nog kunnen genieten van een paar gevestigde waarden. Onze tips voor zaterdag kreeg u al. Hier die voor zondag 4 augustus.

Fluitend naar Dranouter 2013 (2)



Zachtjes wakker worden, wordt het devies op zondag 4 augustus. Als het niet met de fluitende vogeltjes lukt, kan het met Stan Lee Cole, ook wel bekend als het eenmansorkest van Scheire En De Schepping en van zijn hitje Seperated.

Touaregrock. We kennen het sinds Tinariwen, maar ook Tamikrest vertegenwoordigt het genre. Ze mogen ons laten heupwiegen in de Kayam, zo rond een uur of twee in de namiddag. In september brengt de achtkoppige band zijn nieuwe album ‘Chatma’ uit. Hier vindt u een voorproefje.

Daarna is het tijd voor de eclectische mix van multi-instrumentalisten Kitty, Daisy & Lewis. Zij schieten dezer dagen kriskras over Europa van Zwarte Cross (28/7), naar Kopenhagen (2/8) en dan weer terug naar Dranouter (4/8) om een week later in Spanje te staan. Onderweg iedereen aanstekend met hun muziek. Ook wij laten ons graag besmetten.

Nog zo eentje waar niet echt een label op te plakken is: de Franse Isabelle Geffroy, u beter bekend als ZAZ. Vooral luisteraars van Radio 1 weten haar te waarderen en ook wij lenen onze oren en ogen graag een uurtje aan deze ravissante prinses van het Franse chanson.

Wilt u ons de beentjes zien uitslaan, kom dan zondagavond naar de Palace waar de Bretoense fluitist Sylvain Barou speelt. Deze virtuoos speelt speciaal op Dranouter een balversie van zijn concertprogramma.

Omdat het zondag is, mag het allemaal ook wat luchtig blijven. We zagen Agnes Obel nog niet aan het werk en omdat zij en wij toch samen in het Heuvelland vertoeven dit weekend, zullen we eens kijken of ze behalve Riverside nog meer moois uit haar mouw en/ of piano kan toveren.

Om het weekend met zekerheid in schoonheid af te sluiten, kiezen we voor Few Bits en daarna voor Dez Mona. Karolien Van Ransbeeck en co mogen onze gevoelige snaar raken en Gregory Frateur mag de boel, net zoals op Boomtown, nog eens ferm opzwepen zodat we onderweg naar huis niet indommelen, maar fluitend huiswaarts keren.

Wie zijn gading niet vindt bij onze tips, ontdekt het volledige programma van Dranouter (2, 3 en 4 augustus) hier.

31 juli 2013
Marc Alenus