Floris Francis Arthur - Love Like We Used To

Floris Francis Arthur - Love Like We Used To

't Is niet meer wat het geweest is en het zal nooit meer worden zoals het was, maar dan in een breekbaar liedje.
 

Amper een week na de vorige single is Floris Francis Arthur er alweer. Dit keer met een kort, breekbaar nummer over het besef dat iedereen wel ooit treft: de jeugd is voorbij. In het nummer blikt hij met een gevoel van dankbaarheid terug op de tijd zonder zorgen. Tegen beter weten in wil hij de diepe, pure gevoelens van de jeugd nog even vasthouden, want hij beseft: “Time just picks us up and flings us in the air / Oh It doesn’t really matter if you care.”

Zelf zegt hij: "Enkele jaren terug had ik een etentje met mijn toenmalige huisgenoten. Aan tafel praatten we over hoe hard we vroeger gingen feesten en alle absurde dingen die we samen hebben meegemaakt. Tijdens het gesprek werd ons stilaan duidelijk dat onze jeugd en de bijhorende naïviteit en magische gloed nu stilaan voorgoed voorbij was.
Waarschijnlijk zou er iets anders voor in de plaats komen, maar wat dat was, daar hadden we toen nog geen idee van en nu nog steeds niet eerlijk gezegd. Na dit gesprek ben ik in een melancholisch nostalgische bui naar mijn slaapkamer gegaan en dit nummer kwam er in één keer uitgegutst. Het vat ons gevoel van toen, denk ik, mooi samen."

17 november 2023
Marc Alenus