Florejan Verschueren - Winterwals

Inlandse Maatjes

Florejan Verschueren - Winterwals

De herfst is nog maar een maand bezig, maar Florejan Verschueren is al klaar voor de winter.

Florejan Verschueren (°1978 / Hoogstraten) viel als kind in de ketel met muzieknoten en draait al jaren mee bij talloze muzikale projecten in evenveel stijlen. Hij is verbonden aan Tutti Fratelli van Reinhilde Decleir en eerder ook aan andere theaterhuizen waaronder HETPALEIS, heeft als live pianist bij tal van artiesten (o.a. Cookies & Cream) een goed gevulde concertkalender en begeleidt daarnaast de studenten van de opleiding musical aan het Conservatorium in Brussel. Kortom: Florejan voelt zich thuis in vele muzikale wateren.

Maar soms is al dat gespartel vermoeiend. Dan vindt hij thuis rust aan zijn grote vleugelpiano - een geschenk van zijn grootouders aan zijn vader. Aan dit instrument dompelt hij zich onder in zijn eigen muzikale mijmeringen. Omgeven door bomen die ademen op het ritme van de seizoenen, vindt hij de melodieën die zijn leven weer in balans brengen.

Die muziek wil deze onechte zoon van Ludovico Einaudi dit najaar voorstellen op zijn debuutalbum 'Piano Piano', opgenomen met producer Wouter Van Belle. 'Piano Piano' is een omarmen van rust en contemplatie, als onderdeel van de cyclus van het leven. Het mag daarom niet verbazen dat de werktitel van het album 'Winter' was, hét seizoen bij uitstek dat deze fase van herbronning en bezinning verbeeldt.

De vooruitgeschoven track 'Winterwals' is de ideale kennismaking met de neoklassiek van Florejan, die deze compositie linkt aan het beeld van een koppel, dansend in de sneeuw.

26 oktober 2019
Marc Alenus