Flaws - It's Getting Dark

Flaws - It's Getting Dark

De Nederlandse indie-electro-artiest en producer Flaws trapt 2021 af met nieuwe single It’s Getting Dark.

Altijd op zoek naar nieuwe bronnen van inspiratie, ontstond het concept voor de single toen Flaws een nummer van girldontcry tegenkwam op Soundcloud. Het nummer prikkelde zijn verbeelding direct en zette Flaws aan om zijn perspectief op het nummer tot leven te brengen.

Over het productieproces van It's Getting Dark vertelt hij: “Ik heb maanden lang besteed aan het maken van nieuwe versies om het nummer zo goed mogelijk te krijgen, maar ik kreeg het geen enkele keer voor elkaar om die intimiteit en de essentie van de eerste versie te recreëren. Van tijd tot tijd heb ik het nummer bijna opgegeven, maar uiteindelijk realiseerde ik me dat de imperfectie en ruwheid van de eerste versie precies is wat het nummer zo bijzonder laat klinken. Dus stopte ik met proberen het nummer te verfijnen en omarmde ik de ruwe randjes.”

Zodra je de track voor het eerst beluistert, is deze beslissing direct volkomen logisch. De bescheiden gitaarmelodieën, de melancholische soundscapes en de persoonlijke, emotionele, maar toch rauw klinkende coupletten wisselen stuk voor stuk prachtig af met de originele girldontcry-sample.

21 januari 2021
Marc Alenus