Filibuster - Can't Unfriend Yourself

Filibuster - Can't Unfriend Yourself

Dit is de voorbode van het volgende album, ‘Quiet Part Out Loud’, binnenkort uit op FONS Records in samenwerking met Gazer Tapes.

Filibuster is een allegaartje van klassieke, avant-garde, punk- en jazzmuzikanten. Het geluid gaat terug naar de gitaarmuziek van de jaren tachtig en negentig. Ze noemen de nieuwe stijl al schertsend "onironische emo-grunge". Als u zich daar niks bij kan voorstellen: meer Pumpkins, Nirvana en Weezer, in combinatie met oude invloeden als Sonic Youth en Sebadoh, maar dan schaamteloos hypersensitief.

Naar goede traditie combineren de heren van dit Antwerps lawaaicollectief in Can't Unfriend Yourself het mooiste en lelijkste van het klankenpalet in één rauwe rocksong. Met knipogen naar noise en shoegaze is het een ideale introductie tot de nieuwe sound, die ze willen verkennen. De gitaarriff ontstond op dezelfde dag als fan-favourite Sticky Wicket van de eerste plaat; de ideale brug dus tussen pre- en postcorona-Filibuster.

Can't Unfriend Yourself gaat over onze online persona, de digitale sluier, die zou moeten verbergen of verbloemen wie we zijn, maar meer prijsgeeft over onszelf dan we eigenlijk willen. Over niet kunnen ontsnappen aan en gek worden van onszelf.

De clip speelt zich af in het repetitiekot van de band en daar zijn ze lekker zichzelf.

Op 15 maart ligt heel het album in de winkel.

19 januari 2023
Marc Alenus