#FijnBesnaard - The Kinks - This Time Tomorrow (1970)

#FijnBesnaard - The Kinks - This Time Tomorrow (1970)

Deze week eren we de persoonlijke kleine en grote helden, die met fijne melodische gitaarpowerpop strooien. Simpel!

Minder prominent op de voorgrond, maar wellicht één van onze favoriete Kinks-nummers - en er zijn er nogal wat - van één van onze favoriete Kinks-platen - en er zijn er nogal wat - 'Lola Versus Powerman And The Moneygoround, Part One' uit 1970.

Ray Davies schreef deze song, die niet uitgebracht werd als single, maar er eigenlijk eentje had moeten zijn. Geschreven in 1969, terwijl The Kinks supersterren waren in Engeland, maar zonder veel aanzien en bijval in de Verenigde Staten, waar ze al sinds de eerste tour in 1965 om vrij onduidelijke redenen overhoop lagen met de muzikantenvakbond. In 1969 lukte het dan toch nog eens om naar Amerika terug te keren, maar in veel kleinere clubs. En op het vliegtuig terug schreef Ray Davies This Time Tomorrow. Vandaar ook het vliegtuiggeluid aan begin en einde van het nummer.

Ray Davies in Rolling Stone: "The song is about going into the unexpected, unexplored territory. What does the future hold for us?” Dat kwam nog wel behoorlijk goed, want de live plaat 'One For The Road' uit 1980 was een dubbele en een weergave van de Amerikaanse tour, die bovendien ook nog een heuse comeback en wereldhit (Lola) opleverde.

Hoe dieper je graaft in de behoorlijk fraaie Kinkscatalogus, hoe meer pareltjes je opdelft.

14 april 2021
Laurens Leurs