#FijnBesnaard - The Go-Betweens - I Just Get Caught Out (1987)

#FijnBesnaard - The Go-Betweens - I Just Get Caught Out (1987)

Deze week eren we de persoonlijke kleine en grote helden, die met fijne melodische gitaarpowerpop strooien. Simpel!

Altijd wel geniale buitenbeentjes geweest, The Go-Betweens. Ze behoorden nooit echt tot een stroming, lichting of hype, maar leverden consistent en op geregelde tijdstippen prachtige collecties liedjes met kop en staart af, gecomponeerd door McLennan en Forster, die elkaar netjes in evenwicht hielden, laverend tussen tragiek en schoonheid.

Wij zagen hen ooit schitteren in de Beursschouwburg ter promotie van 'Liberty Belle And The Black Diamond Express' in 1987. Ze werden al eens gedraaid, maar de echte doorbraak kwam er helaas nooit. Nadat zowel McLennan als Forster in 1988 getroubleerd en ontgoocheld de eigen weg gingen (die ook heel mooie soloplaten van beide opleverde), breiden ze na 2000 een mooi vervolg aan The Go-Betweens met - opnieuw - prachtige platen. Maar de goegemeente kon het nog minder schelen. En tot overmaat van ramp overleed Grant McLennan op veel te jonge leeftijd in zijn slaap in 2006.

Een echte herkansing zit er dus niet meer in. Maar als u het werk ergens tegenkomt, laat het nooit liggen. Het zal heus niet ontgoochelen. En dit I Just Get Caught Out is een lekker gejaagd poprockwondertje.

16 april 2021
Laurens Leurs