Fien Deman (I will, I swear)

Achtergrond

Aha, eindejaar! Waar uw en onze lijstjesfetisj eindelijk ongegeneerd weelderig mag tieren. In de aanloop naar onze ultieme lijst met platen van het afgelopen jaar presenteren wij u ook de lijstjes van enkele bekende koppen uit het muziekwereldje.

Fien Deman, gezicht en stem van een van de meest belovende bands van het moment I will, I swear, toont hier ook nog eens wat een geweldige smaak ze heeft. Haar visuele tip van het jaar is ook nog eens een heel recente clip van Ry X en voor het komend jaar houdt ze ons niet één maar wel twee benen voor. 

De beste van het jaar.

1. Sun Kil Moon ‘Benji’

2. Grouper – ‘Ruins’

3. Angel Olsen – ‘Burn Your Fire for No Witness’

4. Bombay Bicycle Club – ‘So long, See you tomorrow’

5. Seekae – ‘The Worry’

Amai, dat kon beter!

Sun Kil Moon in de Handelsbeurs in Gent op 24 maart was een teleurstelling want Mark was nogal slechtgezind. De sfeer was er niet, teveel reverb en teveel bitterheid. Gelukkig maakte hij het helemaal goed op 8 december in het Depot in Leuven, wat een van de beste optredens was dat ik ooit zag.

Mocht ik kunnen, wekte ik deze terug tot leven.

Nick Talbot, aka Gravenhurst. Heel heel heel erg spijtig...

U hebt deze toch gezien?

Straf live

Seekae speelde onlangs in Cactusclub in Brugge, wij deden hun voorprogramma. Ze zijn veel te bescheiden maar speelden heel goed en ik verwacht dat ze nog groot gaan worden.

Sun Kil Moon in Het Depot in december was ook heel erg goed. Zijn set is heel lang, en maar weinig artiesten kunnen zo lang boeien maar daar slaagden ze in. Een van de beste optreden die ik ooit zag. 

Dans Dans speelde in de N9. Dit is het soort band waar je als ‘muzikant’ bijna niet durft naar kijken omdat het een bepaald niveau haalt dat je weet nooit te kunnen halen, laten we eerlijk zijn.

Ik voorzie voor 2015

I will, I swear brengt in 2015 een ep uit, wanneer exact kan ik nog niet zeggen. En er komt ook iets heel fijns in april, waar ik aan meewerkte.

Coolste trend

Ik ben niet echt bezig met trends maar ik ben wel blij dat er meer artiesten vaker organische geluiden verwerken in hun ‘beats’ en ‘samples’ in plaats van de te kunstmatige, koude geluiden die ik vaak hoorde. Maar of dit nu echt een trend is, zou ik niet durven zeggen.

30 december 2014