Festivalheimwee - Tricky Troostie

Festivalheimwee - Tricky Troostie

Nee, geen (of toch heel weinig) festivals in 2020. Onze fotografen hebben inmiddels de duimen reeds verstuikt van het draaien en weten met zichzelf geen blijf. Dus vroegen wij hen om in het archief te duiken en fotografische herinneringen op te halen aan festivals. En dat deden ze.

Maanrock 30 augustus 2014 - Stereo MC's

De Britten van Stereo MC's brachten hun mix van hiphop en electronic dance naar Mechelen en lieten de Grote Markt daveren op de grondvesten.

Maanrock 27 augustus 2016 – Pothamus

De dag na de release van de eerste ep mochten de sludgerockers van Pothamus het hoofdpodium openen op Maanrock. Toen al was duidelijk dat er zich iets roerde in de Mechelse gitaarscene. Uitermate benieuwd naar de debuutplaat die binnenkort moet uitkomen.

Sjock Festival 08 juli 2017 – Clowns

De Australische punkrockers van Clowns kwamen, zagen en overwonnen op Sjock in Gierle. Het feestje verplaatste zich van het podium naar het middenplein, toen de zanger een dive in het publiek maakte.

Kneistival 21 juli 2019 – Vive La Fête

Het is altijd feest wanneer Danny Mommens en Els Pynoo de duivels nog eens ontbinden met hun electrodance/new wave. De magie tussen beiden maakt elk optreden tot een lust voor oog en oor.

Openluchttheater Rivierenhof 01 september 2019 – Amenra

Amenra is meer dan alleen een geweldige postmetalband. Het is een cultus van de intensiteit. Telkens weer beklijvend, telkens weer volstrekt uniek.

15 juni 2020
Patrick Van den Troost