Festivalgids 22/07 - 02/08

Achtergrond

Enkele grote festivalorganisatoren kunnen inmiddels weer beginnen sleutelen aan hun programma voor volgend jaar. Wie echter denkt dat de verveling zal toeslaan tot Pukkelpop van start gaat, zit er mijlenver naast. Ook volgende week worden oude glorie, het geluid van de toekomst en het beste van eigen bodem op onze festivalpodia verenigt. Voor moeilijke beslissers, enkele aanbevelingen:

Festivalgids 22/07 - 02/08



THE HICKEY UNDERWORLD

Waar: Boomtown, Kouter, Gent

Wanneer: vrijdag 24 juli - 23.30u

Wat: even dreigend als eigenzinnig viertal uit de Antwerpse onderwereld

Waarom: 2009 staat nu al geboekstaafd als het jaar van de grote doorbraak van The Hickey Underworld. Met Future Words leverden ze een single waarin alle kwaliteiten van het perfecte popnummer terug te vinden zijn en hun langspeeldebuut is zonder twijfel een van de meest fantasmagorische platen uit onze vaderlandse rockgeschiedenis.

Kost: gratis

 

JUAN ATKINS

Waar: Popmart, Grote Markt, Sint-Niklaas

Wanneer: vrijdag 24 juli - 00.00u

Wat: pionier van de (Detroit) Techno

Waarom: Atkins was gek op Kraftwerk, Prince en George Clinton en smeedde de stijl van zijn idolen samen tot iets wat later bekend werd als techno. De verdienste van deze man lijkt dus moeilijk te overschatten. Wie denkt uitgedanst te zijn na The Glimmers, Waxdolls en Nid & Sancy zal tijdens Atkins' set zijn tweede adem vinden.

Kost: vrijdag - € 18/15

 

INFECTED MUSHROOM

Waar: Tomorrowland, B2B, De Schorre, Boom

Wanneer: zaterdag 25 juli - 23.00u

Wat: elektronische band met rockallures en Israëlische roots

Waarom: Infected Mushroom kruidt zijn mix van rock en trance met minstens zoveel psychedelica als de bandnaam doet vermoeden. Hun frenetieke liveshow zal de paddenstoel onder uw schedelpan gegarandeerd aantasten, op positieve wijze wel te verstaan!

Kost: zaterdag - € 46  /  combi (25 en 26 juli) - € 68

 

RICHIE HAWTIN

Waar: 10 Days Off, Bacardi room, Gent

Wanneer: maandag 27 juli - 04.00u

Wat: verleden, heden en toekomst van de minimal techno

Waarom: doet de naam Richie Hawtin misschien geen belletje rinkelen, dan Plastikman - maar één van zijn vele projecten - zeker wel. Hij wordt vandaag tot de meest vooraanstaande DJ's gerekend en dat mag hij in Gent nog eens - voor de tiende keer intussen - komen bewijzen.

Kost: € 20/17,5/15

Neem deel aan onze 10 Days Off-wedstrijd en win tickets!

 

DAVID BYRNE

Waar: Lokerse Feesten, Lokeren

Wanneer: zaterdag 1 augustus - 21.15u

Wat: messcherp popgenie en brein achter Talking Heads

Waarom: Byrne is het prototype van de rockster die waardig zijn oude dag tegemoet gaat, met een ontzagwekkend repertoire en een geest die fris genoeg is om keer op keer te verrassen en zichzelf heruit te vinden. In maart van dit jaar waren wij nog lyrisch over zijn optreden in de Antwerpse Elizabethzaal. Benieuwd of hij de magie in festivalsetting kan evenaren...

Kost: zaterdag € 25/20  /  combi (31 juli - 9 augustus) - € 85

 

WAXDOLLS

Waar: Nachten van de Jukte, Concerttent, Geluwe

Wanneer: zaterdag 1 augustus - 23.10u

Wat: vuilgebekte electropunk uit het Gentse

Waarom: hun debuut 'High Speed Killer Ride' ging niet onopgemerkt voorbij en riep spontaan allerlei metaforen uit de boks- en oorlogsterminologie op. Wie zich dus wenst over te geven aan de artillerie en de mokerslagen van Waxdolls, weet waar hij moet zijn. Bovendien beschikt Waxdolls over een uitstekende livereputatie. En als de poppen aan het dansen gaan...

Kost: zaterdag - € 18/15  /  combi (31 juli - 2 augustus) - € 30/25

Wij hebben vijf combitickets klaarliggen voor wie 'Jukte' mailt naar info@damusic.be.

 

STATUS QUO

Waar: Suikerrock, Mainstage (Grote Markt), Tienen

Wanneer: zondag 2 augustus - 23.00u

Wat: veteranen van de Britse boogierock

Waarom: Status Quo was nooit echt vernieuwend en maakt eigenlijk al veertig jaar dezelfde plaat, maar de band staat wel garant voor pretentieloze rock 'n' roll en schreef best wel wat aardige deuntjes bijeen, nummers die Rossi en Parfitt nog altijd wijdbeens en met veel gusto te berde brengen.

Kost: zondag - € 25/20

25 juli 2009
Fabian Desmicht