Festivalgids 16/8 – 31/8

Achtergrond

De festivalzomer loopt zo stilaan op z'n einde, maar dat betekent niet dat er de komende twee weken niets meer te beleven valt in Vlaanderen Festivalland. "Last, but not least", wordt wel eens gezegd. Wij zetten voor u een aantal interessante optredens op een rijtje. Drie daarvan zijn gratis, wat mooi meegenomen is.

Festivalgids 16/8 – 31/8



Hairglow

Waar: Pukkelpop, Kiewit, Hasselt
Wanneer:  vrijdag 21 augustus - 21u25
Wat: Alex Callier vindt zichzelf opnieuw uit
Waarom: Alex Callier, de bezieler van Hooverphonic, bewijst al meer dan tien jaar dat hij een muzikaal genie is. Nu Hooverphonic even op non-actief staat, heeft hij overschot aan tijd om zich op zijn nieuwe muzikale project te storten. HairGlow brengt aanstekelijke synthesizermuziek, die je het best kan vergelijken met de muziek van de Pet Shop Boys. De eerste single, Let It Go, krijgt heel wat airplay op verschillende zenders.
Kost: Dagticket vrijdag: €75 / Combiticket €135

Hautekiet en de Leeuw

Waar:  Maanrock, Vismarkt, Mechelen
Wanneer: zaterdag 22 augustus - 22u30
Wat: twee uitzonderlijke talenten, samen op een podium
Waarom: Wat krijg je als je een virtuoze pianist en een woordkunstenaar samen muziek laat maken? Het antwoord is niet zo eenvoudig, maar voor "diversiteit van de bovenste plank" zou u veel punten gekregen hebben. Rik de Leeuw & Jan Hautekiet brengen muziek die gaat van intiem tot hilarisch en die je altijd weet te raken.
Kost: gratis

Tom Pintens XL

Waar: Boterhammen in het Park, Warandepark, Brussel
Wanneer: dinsdag 25 augustus - 12u
Waarom: fijne Nederlandstalige teksten  in een aanstekelijk muzikaal jasje.
Waarom: Tom Pintens slaagt erin om heel diverse gevoelens met eenvoudige muziek te uiten. Geestig en pakkend tegelijk, zonder dat het ooit gaat vervelen. Tom Pintens is een waar talent, al verwacht je natuurlijk niets anders van iemand die in andere tijden nog Zita Swoon vervoegde.
Kost: gratis

Amina Figarova Sextet

Waar: Jazz in't Park, Zuidpark, Gent
Wanneer: vrijdag 28 augustus -22u
Wat:  Europese top binnen de jazzwereld, met Vlaamse wortels
Waarom: Amina Figarova is een van de meeste getalenteerde jazzpianisten van Europa. Ze werd geboren in Azerbeidzjan, en leeft tegenwoordig in Rotterdam. Haar Sextet bestaat (onder andere) uit enkele getalenteerde Vlaamse muzikanten. Bart Platteau, Nico Schepers en Kurt Van Herck zijn voor vele jazzfans geen onbekenden meer.
Kost: gratis

The Subs

Waar: Jospop, Schepdaal
Wanneer: zaterdag 29 augustus - 23u35
Wat: snoeiharde elektro die niemand onbewogen laat
Waarom: The Subs bewezen deze zomer onder andere op de Lokerse Feesten en Feest in het Park dat ze meer dan ooit scherp staan. Hits als My Punk en Fuck That Shit kent iedereen ondertussen. Voor wie de festivalzomer snoeihard wil afsluiten, kunnen we The Subs enkel ten stelligste aanbevelen.
VVK: €13 / ADK: €16

18 augustus 2009
Mathias DHondt