Festivalgids 06/08 - 16/08

Achtergrond

Er lijkt maar geen einde te komen aan de festivalzomer. Met  op het programma nog festivals als Pukkelpop, Dranouter, Feest in het Park en Jazz Middelheim, kan je onmogelijk zeggen dat het einde in zicht is. Ook augustus belooft een hele mooie festivalmaand te worden.

Festivalgids 06/08 - 16/08



K's Choice

Waar: Folkfestival Dranouter, Dranouter

Wanneer: vrijdag 7 augustus - 22u45

Wat: Knappe singer/songwriter-muziek met de dagelijks aanbevolen hoeveelheid (folk)rock

Waarom: Na zes jaar van afwezigheid staan Sarah en Gert Bettens (eindelijk) terug samen op een podium. Hun band, K's Choice, wisselt intieme en stevige nummers moeiteloos af, en heeft met onder andere 'Not An Addict' en 'Everything For Free' stevige hits in pacht. Misschien krijgt Folk Dranouter ook een voorsmaakje te horen van de nieuwe plaat, die er begin 2010 zit aan te komen.

Kost: Vrijdag: VVK €45 / ADK €60, weekendticket: €90/€100

Headphone

Waar: Zeverrock, Zevergem

Wanneer: zaterdag 8 augustus - 19u30

Wat: iet of wat alternatieve elektropop uit het Gentse.

Waarom: Headphone is voor fans van De Afrekening al lang geen onbekende meer: hun nummers 'Ghostwriter' en 'She's electric' mochten vele weken meelopen in de voorste regionen. Het duo omschrijft hun muziek als "een fascinerende mix van indie en catchy". Wij spreken graag over "minimalistische elektro, die je achteraf niet meer uit je hoofd krijgt". De muziek van Headphone neemt je mee naar sferen waar je uren kan vertoeven.

Kost: VVK: €13 / ADK €16

Drive Like Maria

Waar: Feest in het Park, Donkvijvers, Oudenaarde

Wanneer: vrijdag 14 augustus - 18u30

Wat: het voorprogramma van AC/DC en ZZ-Top, toen die in Amsterdam speelden.

Waarom: Rockfans die houden van AC/DC, Queens of the Stone Age en Led Zeppelin zullen Drive Like Maria zeker weten te smaken. Dit rocktrio (voor een keer niet enkel bestaande uit mannen) won in het verleden de Global Battle of the Bands in Nederland, en heeft ondertussen een stevige live-reputatie opgebouwd. Ze brengen stevig gitaargeweld, zonder het melodische uit het oog te verliezen.

Kost: dagticket: VVK €28/ ADK €35, weekendticket €65

Elders op deze site kan je overigens vrijkaarten voor dit festival winnen.

Orchestre International Du Vetex

Waar: Polé Polé Beach, strand Zeebrugge

Wanneer: zaterdag 15 augustus - 15u30

Wat: een heerlijk opgewekte brassband met invloeden van zowat overal.

Waarom: "Het moet niet altijd zuiders pur sang zijn", moet de organisatie van Polé Polé Beach gedacht hebben. Het Orchestre International Du Vetex klinkt dan wel regelmatig behoorlijk zuiders, het is en blijft een fanfare. Een fanfare die bijzonder aanstekelijk werkt op uw heupen en benen.

Kost: VVK €25 / ADK €30

Dee Dee Bridgewater

Waar: Jazz Middelheim, Park Den Brandt, Antwerpen

Wanneer: vrijdag 14 augustus - 21u

Wat: Toegangkelijke jazz om U tegen te zeggen.

Waarom: Dee Dee Bridgewater is een grote mevrouw in de jazzwereld, met talloze songs die in het collectieve geheugen gegrift zijn. Bridgewater nadert ondertussen de zestig, maar daar merk je absoluut niets van als ze op een podium staat. Ze is een geboren entertainer, haar optredens zijn meer dan muziek alleen. Tussen de nummers door zien we een volleerd comédienne aan het werk, die het niet nalaat om het publiek wat uit te dagen.

Kost: VVK €27 / ADK €32

11 augustus 2009
Mathias DHondt