Fel - Chocolat

Fel - Chocolat

Smaakt toch een beetje bitter en zeker niet te zoet.

FĂ©licien is vijfentwintig jaar oud en komt uit Brussel. Hij is een dromer met het hoofd in de lucht, hij zoekt actieve introspectie en sleutelt aan de persoonlijkheid door middel van een muziek in voortdurende mutatie. Sinds het debuut is hij aan het testen, proberen en experimenteren met folk, techno en slobberende gitaarriffs, en - niet te vergeten - de vrijste muziek: de jazz.

Chocolat, de eerste single van FEL, verlevendigt het contrast van zijn eerste project. Wij proeven de woorden van een minnaar die dagelijkse zoetheid nodig heeft onder een laag bitter gesteente. Dit illusoire gesprek wordt in de video van regisseur Charline Albert vertaald door een extreme eenzaamheid. We ontdekken een man die tot aan de schouders in het zand is ingegraven en woorden uitspreekt zonder zich te laten storen door wat hem omringt zonder eraan te kunnen ontsnappen. Op de meest oprechte manier verlangt FEL naar het einde van de lijn voordat hij zich laat meevoeren naar het loslaten waar het lied om vraagt.

Franstalige muziek wordt hier in Vlaanderen vaak scheef bekeken, maar Chocolat smaakt voor ons toch alvast zo lekker dat we deze niet konden laten liggen. Laat je ook verrassen door de gelaagde smaak van Chocolat.

22 april 2021
Marc Alenus