Feest in het Park 2015: AKS

Achtergrond

Na twee jaar radiostilte is AKS terug met nieuw werk. De elektronische liveband uit Leuven brengt in het vervolg op de ‘Out of Control ep’ een mix tussen energy & moody, tussen bangers & beats en tussen eigentijds & vooruitstrevend. Zonder het verleden te verloochenen brengt AKS een nieuwe sound die zowel live als op plaat erg goed tot zijn recht komt. We hadden een babbel met Wim Thys van de band.

Wim Thys: "AKS staat voor Addicted Kru Sound en is een soort elektronische liveband die een mix maakt tussen alles wat computer is en de klassieke rockmuziek met drums, gitaar en zang. We bestrijken een breed spectrum gaande van drum ’n bass tot jazzy met zelfs reggae-invloeden. Het is moeilijk om ons te vergelijken met bestaande bands, maar we zijn wel geïnspireerd door Daft Punk. Een groep waar we naar opkijken en waardoor we nieuwe ideeën terugvinden. Eigenlijk is het best moeilijk om ons ergens te kaderen.”

“We hebben nog geen album uit; wel al twee singles. Die zijn het resultaat van een hele zoektocht nadat we twee jaar hebben stilgelegen. We hebben een studio gebouwd nadat we daarvoor meer dan honderd shows in België en Frankrijk hebben gespeeld. Het was daarna tijd om te herbronnen. We beschikken nu over een breed spectrum aan songs. Onze laatste single Walk out klonk wat jazzy, bij onze eerste single stond drum ’n bass centraal. Onze volgende single zal ergens in het midden liggen. Zo gaan we van heel hard naar soft en toch blijven we op één lijn. We werkten ook al met externe vocalisten zoals Laura Groes die nu bij Ozark Henry zingt en Selah Sue die we natuurlijk niet meer moeten voorstellen.”“Live optreden is natuurlijk super. We hebben op Dour en Couleur Café gespeeld en op enkele lokale festivals. Feest in het Park doen we ook, tijdens de vorige edities botsten we telkens op een heel uitbundig publiek. Het is een tof festival met een topprogrammatie, we worden er altijd goed ontvangen en krijgen leuke ondersteuning.”

AKS speelt op zaterdag 15 augustus op het Charlatan podium van Feest in het Park.

14 augustus 2015
Steven Verhamme