#FeaturingJeffTweedy - Loose Fur - The Ruling Class (2006)

#FeaturingJeffTweedy - Loose Fur - The Ruling Class (2006)

Jeff Tweedy helpt zijn vrienden. Naast de immense Wilco-catalogus grossiert Jeff ook nog solo. En alsof dat nog niet voldoende is, verleent hij ook nog eens veelvuldig hand- en spandiensten aan iedereen die het hem beleefd durft vragen. Een weekje "featuring Jeff Tweedy".

Het “wild pelske” oftewel Loose Fur is een triumviraat, bestaande uit producer, multi-instrumentalist en songschrijver Jim O’Rourke, Wilcodrummer Glenn Kotche en Jeff Tweedy, dat voor het eerst de snaren kruiste in mei 2000 voor een eenmalige performance op een festival in Chicago, waarbij Tweedy mocht kiezen om een show samen te stellen met een artiest naar believen.

En dat werd O’Rourke die op zijn beurt Kotche meebracht. Het eenmalige project kreeg een vervolg met een heuse langspeler in 2003 en nog eentje in 2006. Met name de titelloze eersteling was van grote invloed op de vierde en essentiële Wilco 'Yankee Hotel Foxtrot', die een keerpunt betekende in de carrière van de groep.

Loose Fur grossiert in instrumentals, poppy songs, laidback seventies,... Enfin alles waar ze goesting in hebben. En ze doen dat stijlvol, getuige ook The Ruling Class.

Feestje voor de oren. Ze zouden het vaker mogen doen.

26 mei 2021
Laurens Leurs