Fanny Bériaux - Here Is The Devil

Fanny Bériaux - Here Is The Devil

De Belgische zangeres Fanny Bériaux genoot een jazz-opleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en die invloed is nog duidelijk te horen in de nieuwste single, al kan ze gemakkelijk alle genres aan.

In de winter van 2013, toen het eerste album werd uitgebracht en een internationale tournee was afgerond, vertrok Fanny Bériaux naar New York om een ​​album op te nemen met muzikanten van internationale allure. Terug in België werd ze ziek nog voor de plaat kon worden verspreid. Zeven jaar later was ze eindelijk genoeg hersteld en bracht ze de ‘New York Sessions’ uit (9 oktober 2020), vergezeld van een ambitieuze live uitvoering: 'REBIRTH' (Brussel, 3 en 4 oktober 2020).

Eén van de tracks op die plaat was Here’s The Devil en die song kreeg nu een clip waarin we backstage gaan met Fanny Bériaux en een beeld krijgen van haar leven in New York nog voordat de regisseur "actie" roept. De wens om de mensen en hun gevoelens in de front te zetten, is ook terug te vinden in de tekst van het nummer, dat Fanny's gevoelens voor New York onthult. De behoefte aan waarheid en natuurlijkheid ontstond als reactie op het ritme van de "Big Apple", een stad die te snel en te intens is, maar waarin ze kleurrijke personages heeft ontmoet, zoals kamergenoot Gary, die de regels opsomt die ze in de Big Apple moet volgen.

15 januari 2021
Marc Alenus