Faces On TV

Achtergrond

Faces On TV is de groep van de multi-inzetbare Jasper Maekelberg uit Gent. Onlangs lanceerden zij een eerste single.

Maekelberg zelf is in de Gentse en Vlaamse muziekscene allesbehalve een onbekende. Hij speelt onder andere bij Yuko en Amongster. En verder werkte hij al als producer voor Gabriël Rios, Mintzkov, Jeff Neve en op die  manier heeft hij de debuutbplaat van Nordmann en het tweede album van Douglas Firs op zijn palmares staan. Op het live cv van de band staan onder andere passages op Boomtown, het Absolutely Free Festival, in Trix en de Vooruit, maar ook in een uitverkochte AB als voorprogramma van Balthazar.

Faces On TV viel in 2013 vrij snel op bij ‘Allez Allez’ op Radio 1. Daar werden ze gekozen tot ‘Vi.be On Air’ en kregen ze airplay. Bovendien werden ze toen omschreven als ‘misschien wel de beste band van het seizoen’. In 2014 haalden ze ook de finale van ‘De Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel na genomineerd te zijn door Jef Neve. Er volgde vrij snel een in eigen beheer uitgebrachte en positief onthaalde demo. Op basis daarvan tekenden ze een platendeal bij WasteMyRecords.

Single Run Against The Stream klinkt poppy, maar heeft naast een "lichte" kant ook een behoorlijk donker en weemoedig randje. De stem van Maekelberg doet in dit nummer overigens enorm aan Thom Yorke denken. Het geheel heeft iets avontuurlijks, experimenteels en is bijzonder interessant.

De fraaie clip is van de hand van Victor Van Rossem, die een tijdje geleden de krantenkoppen en de internationale pers nog haalde met zijn absurde kortfilm ‘Neal D Retke For President’, en haalde op enkele dagen tijd al meer dan drieduizend views.

 

4 februari 2015
Patrick Blomme