Esinam - Birds Fly Under This Heavy Sky

Inlandse Maatjes

Wie aanwezig was op een van de concerten van Melanie De Biasio in december 2017, kan Esinam al kennen. Ook de fans van Selah Sue, Barry Adamson en Baloji hebben de zangeres/ fluitiste mogelijk al gehoord. Voor alle anderen: wacht niet langer.

Deze Brusselse met Ghanese roots bracht vorig jaar al de jazzy, dansbare single Electric Lady uit, een eerste voorbode van haar ep die op 21 september zal verschijnen. En nu is Birds Fly Under This Heavy Sky, een veel zachtere track waarop Esinam Dogbatse ook dit keer zo goed als alle instrumenten speelt.

Wie wil horen hoe de toekomst klinkt, doet er goed aan zijn oor aan Esinam te lenen. De jongedame ging duidelijk niet over een nacht ijs, want voor haar vier songs tellende ep, ging ze immers in zee met Kelly Hibbert aka Almachrome, die bekend is van zijn werk voor o.a. J Dilla, Madlib, Little Dragon, Flying Lotus, Ebo Taylor, Mark de Clive-Lowe en Arca en hier de mastering op zich nam.

Afro-futurisme, jazz, poëzie, het komt allemaal samen in de ep waarop Esinam met zachte stem zingt en er altijd wel weer een lekkere groove opduikt in de poel van in loop gezette, traditionele instrumenten, haar betoverende dwarsfluit en sensuele beats. Hoe dat klinkt? Wel zo dus:

Tracklist:

TRACKLISTING:

A1. Birds Fly Under a Heavy Sky

A2. Do Not Go Into That Black Night

B1. Gavoé

B2. Electric Lady

Op 21 september mag Esinam haar ep voorstellen in de Botanique. Alle info hier.

21 augustus 2018
Marc Alenus