Erin Kirby

Erin Kirby

Onbekend, maar laten we deze singer-songwriter niet onbemind laten. Met de nieuwe single Half In Love komt Erin Kirby overwaaien uit Atlanta, Georgia.

Wat als je verliefd bent op iemand, maar je jouw ex maar niet kan vergeten? Velen bevonden zich ooit al in deze positie en weten perfect hoe ingewikkeld en tegenstrijdig de bijhorende gevoelens zijn. En juist die gevoelens probeert Erin Kirby in Half In Love te vertalen in woord en klank. En daar slaagt ze vrij goed in. Ze stelt zich kwetsbaar op en koos voor een eerder zachte muzikale begeleiding om zo de intensiteit van de emoties over te brengen naar het publiek. Dat laatste is zo’n beetje het handelsmerk van Kirby. Het zal je dan ook niet verwonderen dat deze Amerikaanse inspiratie haalt bij grootheden als Ed Sheeran, Lewis Capaldi en James Bay.

Zelf is Kirby niet aan haar proefstuk toe. Als kind deed ze vaak mee aan miss-verkiezingen en bij het onderdeel "talent" koos ze er steeds resoluut voor om iets te zingen. Vanaf dertienjarige leeftijd focuste ze zich volledig op de zang en begon de zoektocht naar die klank die het beste bij haar stem paste. En zo ontstond haar huidige handelsmerk: oprechte, emotionele ballads.

Met eerdere singles zoals Lying trok Kirby reeds de aandacht van diverse Amerikaanse magazines. Die zorgden ervoor dat ze ook enkele optredens kon geven. Optredens, die ze nuttig gebruikt. Zo voerde ze tijdens de eerste Amerikaanse tournee actie tegen pesten en treedt ze ook regelmatig op voor liefdadigheidsevenementen.

Wat de toekomst brengt, is nog niet duidelijk, maar met de nieuwe single is ze alvast op de goede weg.

Foto: https://www.erinkirbymusic.com/?lightbox=dataItem-kcs8dc504

27 juli 2020
Marjolein De Smet