Equal Idiots

Eindejaar 2016

Samen met Clear Season en Wanthanee werd Equal Idiots het afgelopen jaar uitgeroepen tot 'De Nieuwe Lichting' van Studio Brussel. Fuzzy gitaren, luide drums en veel galm op de zang vormen de motor. Afgelopen zomer was de stomende live-act van dit duo te zien op zowat elk festival. Bovendien bleek de single Salomon Pink  goed voor een negende plaats in de Eindafrekening van datzelfde Studio Brussel. En laat dat nog maar een begin zijn voor deze twee jongen honden!

Mooi gepoetste plaat

1. King Gizzard & the Lizard Wizard – ‘Nonagon Infinity’

2. Cory Hanson – ‘The Unborn Capitalist From Limbo’

3. Bon Iver – ’22, A Million’

4. Goggs – ‘Goggs’

5. Double Veterans – ‘Space Age Voyeurism’

Mooi in levende lijveSowieso Thee Oh Sees op Pukkelpop. Al jaar en dag fan en eindelijk live kunnen zien. Zoals verwacht totale chaos in de pit, twee ongezien goede drummers en een manische, reeds legendarische, John Dwyer. Alles en iedereen naar huis gespeeld.

Mooi niet!

Eigenlijk hebben we maar weinig gezien in 2016 dat slecht was. Het optreden van Kaiser Chiefs op Rock Werchter was enigszins wel een voorbeeld van vergane glorie. Vroeger als kleine bengels, voor we muziek speelden, waren we er relatief grote fan van, maar echte goede platen zijn er niet meer gekomen en het optreden op Werchter mistte alles. Kan ook aan het vroege uur gelegen hebben.

Mooi maar gemistTot ieders verbazing waarschijnlijk alle hype rond Nick Cave en zijn meest recente, ‘Skeleton Tree’, gemist. Alleen maar lovende commentaren over gehoord dus dringend eens checken!

Mooi beeld

Het artwork van de nieuwe single van the XX, ‘On Hold’, was wel mooi. Spiegel in de hoes met die kenmerkende grote X, simpel maar toch mooi. Ook het mooie schilderij op de hoes van ‘Space Age Voyeurism’ van Double Veterans was een plaatje. Gemaakt door gitarist Thomas Valkiers himself.

De toekomst is mooi

Eindelijk heel even wat rust maar al druk plannen aan het maken voor 2017. Keep your eyes peeled! Verder enorm benieuwd naar nieuw materiaal van vooral Belgische bodem: Mountainbike, Mind Rays, Tubelight, Alpha Wale, Brutus, … Ook wel benieuwd naar de nieuwe van ’68 en de vijf platen die King Gizzard gaat uitbrengen.

Een mooie toekomst voor...

Nog steeds vreemd dat Gestapo Knallmusik nog niet op de nationale radio komt. Beste ooit. Verder hopen we dat onze emotionele vriendjes van Mountains To Move de finale van De Nieuwe Lichting winnen.

21 december 2016
Kevin Vergauwen