#EnjoyDivision - Low Life - Lust Forevermore (2019)

#EnjoyDivision - Low Life - Lust Forevermore (2019)

De oerkracht van Joy Division! Slechts twee echte studioplaten en goed veertig jaar later zijn ze nog steeds de standaard, de lat waaraan andere potentiële classics worden afgemeten. We gaan een weekje tonen dat de Manchester Fab Four nog steeds gloeiendhot zijn. Veel groepen van vandaag zijn nog steeds zwaar schatplichtig aan Joy Division en maken daar ook absoluut geen geheim van.

Ook onze tegenvoeters kunnen de voorliefde voor Joy Division niet wegsteken en grossieren vlotjes in donkere tinten. Uit Sydney, Low Life met de single Lust Forevermore van de plaat 'Downer Edn'.

Een kathedraal van een song met onmiskenbare Manchestriaanse invloeden en een ritmesectie die zo lijkt weggelopen uit de kelders van Factory-producer Martin Hannett. Ook tekstueel worden er niet bepaald doekjes om gewonden door zanger Mitch Tolman: “Titanium tears manufactured all emotions / Bionic brain just going through the motions”.

Blijkbaar is er in Sydney een levendige garagerockscene waar ook andere donkere postpunkgevallen als Total Control en Royal Headache goed gedijen. De unknown pleasures van Australië.

1 januari 2021
Laurens Leurs