En in Gent ...

Voorbeschouwing

En in Gent ...

(cd) is na vier dagen Dour en Cactus terug in thuisbasis Gent. Nu dag vijf voor de deur staat en het Boomtownfestival van start gaat, is het hoog tijd wat muzikale tips voor je Gentse Feesten mee te geven!

Het meest in het oog springende plein voor de daMusic-lezer is de Kouter, waar Boomtown vijf avonden lang erg fijne concerten aanbiedt, al dan niet betalend. Op dinsdag 17 juli kun je gratis naar Nordmann, Kevin Morby (tip!) en Absynthe Minded op het plein. In de Handelsbeurs speelt 't Hof van Commerce (uitverkocht). Een dag later kun je gratis BRNS en Girls In Hawaii zien terwijl in de Opera Suzanne Vega optreedt (laatste tickets) en in de Handelsbeurs Stikstof. Donderdag vind je er onder andere Spinvis, STUFF., Echo Beatty en The Black Heart Rebellion.

Aan de vooravond van de nationele feestdag, kun je je ouders meenemen naar Adamo in de Opera, of je kinderen naar Sylvie Kreusch en Tsar B. Of iedereen thuislaten en zelf ongegeneerd loos gaan op Vive La Fête. Op de slotdag kun je 's middags meezingen met Kapitein Winokio of 's avonds met Het Zesde Metaal. Het volledige programma vind je op de Boomtown website.

Muziekcentrum Kinky Star zorgt al twintig jaar lang voor een minder voor de hand liggend Gentse Feesten aanbod en dit jaar is dat niet anders. Elke avond en nacht drie puike optredens. Allemaal gratis, laat dus alsjeblief die Cara pils in de nachtwinkel en consumeer ter plaatse je drankjes. We pikken er een aantal uit: op dinsdag om 2u (dus eigenlijk woensdagmorgen) kun je Rumours zien (en erna de plaatjes van Luminous Dash-collega DJ Didier). Op donderdag 19 juli cureert Scratch+Snuff met onder andere Compro Oro om middernacht. Een dagje (of nachtje) later speelt Heisa ten dans en op zaterdag mag Consouling Sounds het blokkenschema invullen, en dat is altijd een aanrader!

Trefpunt organiseert op diverse locaties concerten, vooral op Sint-Jacobs (of het Walter De Buckplein) en in de Spiegeltent nabij het Baudelopark. Ook hier teveel artiesten om op te noemen, maar je kan deze week onder andere nog naar Panjabi MC - ja, die van Mundian To Back Ke (dinsdag, Sint-Jacobs, 22u30), Crowd Of Chairs, Teen Creeps en The Glücks (donderdag, Spiegeltent), Ignatz (zaterdag, Spiegeltent, 21u). Elke avond is er ook Jonge Wolven, ofte een podium voor aanstormend en vaak ook interessant talent. 

Nieuw is De Kolonie, achter de Sint-Jacobskerk. Op 17 juli kun je er Beraadgeslagen zien en op 18 juli The Germans en MDC III, maar wat ons betreft is de slotdag toch wel de topdag want op zondag 22 juli kun je er It It Anita en Hypochristmutreefuzz zien. Enfin, check best een het volledige programma via hun sociale media.

Op het Sint-Baafsplein kun je uit de bol gaan op de heupwiegende deuntjes van Christoff & Lindsay (17 juli, 23u) tot Kenji Minogue (22 juli, 23u30). We raden je vooral die laatste aan.

Terwijl we dit tikten, hoorden we door het openstaande raam Guns n' Roses, De Kreuners, Tracy Chapman en André Hazes samen met de muggen onze living binnenvliegen. Coverbands en de Gentse Feesten: één front. Ook dat nog. 

Onder de noemer "te veel om op te noemen", slenter je eigenlijk best van café tot café of van plein tot plein. Er is bijna de klok rond altijd wel ergens iets te beleven. Of het nu in de Charlatan of aan Polé Polé is. Gewoon lukraak. Of pik ergens een kopie op van het allesomvattende, onofficiële Nachtprogramma van de Gentse Feesten.

17 juli 2018
Christophe Demunter