EMY - Inconvenient

EMY - Inconvenient

EMY is zowel de band als frontvrouw Emy Kaboré, een 21-jarige in Parijs geboren Gentse die soul ademt. Traditionele soul zou je denken tijdens de eerste twee minuten van Inconvenient. Plots slaat de zacht zwoele sfeer echter om en gaat het nummer dieper, wordt het meer gelaagd en intens. Het is net dat kantelmoment dat je meesleept in de wereld van de jonge Kaboré.

Emy legt de lat dan ook zeer hoog in haar zoektocht naar de perfecte song, naar de perfecte sound. Inconvenient is alvast een indrukwekkende klets eigentijdse indie soul, door gitarist Brian Bogaert, i.s.m. Mathias Stal, geproducet en tot in de puntjes gemixt door Tobie Speleman (Blackwave., Jibran, The Calicos). De bijhorende video is er ook al eentje om van te snoepen. Spreek gerust van internationale klasse.

Met haar best unieke stem brengt Emy songs op gevoel: eerlijker en oprechter vind je ze niet. Emy raakt je en laat je niet meer los. Een autodidact, dat is ze ook. De zomer van 2015: Emy koopt een gitaar en begint louter op intuïtie en feeling met muziek maken. Deze pure, emotionele songs leveren haar in 2018 een derde plaats in Humo’s Rock Rally op.

Haar (solo) debuut-ep ‘Weary Purple’ (2018) valt in de smaak. ‘Unfinished’ is te horen op de radio en wordt vlot gestreamd op Spotify.

In 2019 is het tijd voor een nieuw hoofdstuk: een band. Brian, Sander en Louis verkennen met Emy de grenzen van het neosoulgenre, maar willen zich niet laten beperken tot dat ene vakje. Soul, neosoul, jazz, world, pop, fusion, … take your pick.

Al snel bewijst de band (‘EMY’, met hoofdletters) ook live wat ze waard zijn: supports in de Vooruit, in de Roma en Le Botanique; en passages op o.a. Boomtown Festival en het Brusselse showcase festival 5050Lab zet EMY op de kaart.

Het volgende jaar biedt zich bijzonder veelbelovend aan als heel het land als een blok valt voor de gracieuze debuutsingle ‘Freestyle’: Studio Brussel (incl. ‘Catch of the Day’), Radio 1, Bruzz draaien de song in high rotation en zelfs mainstream-zender NRJ blijkt niet ongevoelig voor Emy’s talent. Dour Festival hoort dat het goed is en biedt EMY de zondagse openingsspot op de Labo Stage. Het gerenommeerde Franse muziekmagazine COLORS featuret ‘Freestyle’ tussen helden als Arlo Parks, Jpegmafia, Jessie Ware. En … en… … dan botst de hele wereld keihard tegen een muur en komt iedereen en alles tot stilstand. Je weet wel. Een setback, maar wij blijven gewoon positief. 

Je kan EMY de komende dagen horen, zien en lezen in o.a. Belpop/Radio 1 (za 06/03), De Zevende Dag/Eén (zo 07/03) en Knack/Focus Magazine (wo 10/03).
'Inconvenient' is volgende week ook Voxtip op Radio 1. 

EMY is
Emy Kabore (vocals) Brian Bogaert (guitars) Sander Huys (keys, bass)

6 maart 2021
John Van de Mergel