Empty Head - Cosmic Rave

Empty Head - Cosmic Rave

Waanzin is de Luikenaars duidelijk niet vreemd.

Vanuit de underground van de Vurige Stede klinkt sinds vorig jaar een rammelend geluid. Verantwoordelijk daarvoor is Empty Head, een jonge, explosieve alternatieve rockband. Het vijftal nam in eigen beheer een eerste ep op en die verschijnt op 14 mei.

Na een eerste single en videoclip Hunted From Below die in februari 2021 werd uitgebracht, brengt de band vandaag een geanimeerde videoclip voor de nieuwe single Cosmic Rave. De geanimeerde video, gerealiseerd door King Rat (Gilles Deschamps), komt perfect overeen met de donkere en wilde sfeer van de single. De hectische, psychedelische scènes werden geïnspireerd door vintage punk-'n-rollcartoons.

“Cosmic Rave is een nummer vol beeldspraak, dat abstracte begrippen zoals realiteit en droom behandelt. De teksten zijn opgebouwd rond de (mis)avonturen van een protagonist die een parallelle wereld verkent en geleidelijk het verstand verliest tot het punt dat hij droom en werkelijkheid niet meer van elkaar kan scheiden,” aldus de band zelf.

Net als op Hunted From Below, laat de band opnieuw een energiek en catchy geluid horen. In de song wisselen rauwe en subtiele passages elkaar af zodat je meegesleept wordt in de rollercoaster aan emoties die het hoofdpersonage van de song ondergaat.

 

9 april 2021
Marc Alenus