Elusion - Lovelorn

Inlandse Maatjes

Elusion - Lovelorn

Er zijn genoeg tekenen dat het metalgewijs in België nog goed gaat. Eén daarvan is alvast Elusion. De band brengt debuutalbum 'Singularity' uit op 28 Juni. En als voorproefje staat er alvast een lyricvideo van de band online. 

Lovelorn is niet alleen van Elusion. Zangeres Evy wordt bijgestaan dioor Björn "Speed" Strid van Soilwork en The Night Flight Orchestra. 

Kort nadat Domingo Smets na bijna vijftien jaar Ancient Rites verliet, voelde hij de drang om een nieuw project op te starten en zo zijn energie en inspiratie kwijt te kunnen. Voor het nieuwe, meer melodieuze werk kwam hij in februari 2015 terecht bij Evy Verbruggen, die gezegend is met een zeer krachtige stem. 

De andere muzikanten in de band waren snel gevonden. Met Frederik Van Mieghem (drums) en Kristof Degreef (bas) had Domingo al eerder gewerkt in projecten als Gracefallen en Persephone's blade. En toeval of niet, ook zij waren op zoek naar een nieuwe uitdaging. Stijn Van Peborgh werd aangerworven als tweede gitarist gevonden en Elusion was compleet. 

Nu is het gewoon nog aftellen naar de albumrelease.

15 juni 2019
Bert Gysemans