Ella van der Woude - Sol Mineur

Ella van der Woude - Sol Mineur

David Poltrock heeft een Nederlandse zus en ze heet Ella van der Woude.

Ella Van der Woude woont in Amsterdam en is een Zwitsers-Nederlandse muzikant, songwriter en componist. Ze componeert nu al vijf jaar muziek voor films. In 2019 componeerde zij de soundtrack van Halina Reijn's 'Instinct' en Ena Sendijarevic's 'Take Me Somewhere Nice', films die beide internationaal in de prijzen vielen. Daarvoor speelde ze in bands als Houses en in 2016 produceerde Van der Woude een dreampop- / triphop-ep onder de naam ELLA met Stew Jackson (Massive Attack, Phantom Limb).

Op het eind van vorig jaar deelden ze al een eerste single Bye Bye Little House en nu is de nieuwe single Sol Mineur beschikbaar op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer en Bandcamp.

Uit de track spreekt afzondering, maar geen eenzaamheid; verstilling, maar geen doodse stilte; melancholie, maar geen tristesse. Zelfs zonder de clip ruik je de frisse dennengeur en vullen je longen zich met zuivere berglucht.

Ella van der Woude over het nummer: "Zoals alle andere nummers op het album, heb ik Sol Mineur geschreven vanuit een bewuste poging niets meteen te beoordelen wat uit mijn vingers kwam, om zo elk idee te verwelkomen en uit te werken. Sol Mineur wordt geleid door sonoriteiten die het meest natuurlijk aanvoelden voor mijn instrument en kronkelt als een stroom aan gedachten. Het groeit als een rollende sneeuwbal, en kronkelt als een gedachtestroom waar geen eind aan lijkt te komen.”

‘Solo Piano’ wordt uitgebracht op 14 februari en is voor te bestellen in de Snowstar webshop. Bekijk de prachtige video bij het nummer hieronder.

31 januari 2020
Marc Alenus