Elias - Explode / Boalis

Elias - Explode / Boalis

Het debuutalbum 'Bloomed > Exploded verschijnt in maart 2022. De nieuwe single komt daaruit en is de laatste release op Unday Records dit jaar.

Elias Devoldere is al jaren een belangrijke spil in de Belgische jazz, instrumentale en alternatieve scene. Als drummer van Nordmann, Hypochristmutreefuzz, John Ghost en SUWI om er maar enkele op te noemen. Daarnaast schreef hij muziek voor theater en dansvoorstellingen. In 2021 verscheen zijn eerste echte solowerk in de vorm van de op lof onthaalde debuut ep ‘Kaiku’.

Op debuutalbum 'Bloomed > Exploded' zal hij zich tonen als songschrijver, zanger en multi instrumentalist, als producer en als frontman. Hij neemt zelf het grootste deel van de instrumenten voor zijn rekening, maar zijn all-star-band (met leden van Sophia, SUWI en Nordmann) mocht de songs verder inkleuren. Bruno Ellingham, die eerder werkte voor Massive Attack, Spiritualized en Portishead, tekende voor de mix.

Explode/ Boalis is het eerste nummer van de plaat dat tot stand kwam. De gitaarriff is zelfs een van de eerste ideeën ooit die hij lang geleden op zijn computer bewaarde. Eerder was er wel al de single Can You Feel The Fear. Als basis voor de nieuwe single legde Elias een mysterieuze donkere groove neer. Daarover probeert hij met spaarzame woorden de tijdsgeest te vatten: "Alles herhaalt zich. Op het meest cruciale moment in de geschiedenis van de mensheid staan we op het punt dezelfde fouten te maken."

Welke fouten hij bedoelt en wat de naam van de single te maken heeft met Lisboa zal je hem zelf eens moeten vragen.

18 december 2022
Marc Alenus