Eli Goffa - Hickory

Eli Goffa - Hickory

Het hout van de hickory (een boom uit de familie van de walnoot) werd gebruikt voor bogen, gereedschap en meubels, want het is buigzaam, maar ook erg sterk. De boom staat voor geduld, maar ook voor flexibiliteit.

Het is dan ook geen wonder dan Eli De Prijcker aka Eli Goffa de single, die hij schreef tijdens de eerste weken van de lockdown in maart 2020, heeft vernoemd naar die boom. Het gaat over vasthouden aan de positieve dingen rondom hem en de oude, bladloze boom die wacht op betere tijden, is een mooie metafoor voor de hoopvolle boodschap die hij met zijn nieuwe nummer brengt.

Het gevoelige nummer raakte ook de juiste snaar bij Heather Nova die in 2019 in het publiek stond tijdens M-idzomer en nadien contact stond met De Prijcker. Zij schreef dit toen ze het nummer voor het eerst hoorde: “I'm so sorry I took so long to respond - no excuse, considering I've been in lockdown for 4 weeks! I kept meaning to write. The song is so beautiful!! Thanks so much for sharing it with me. You are such a pure talent. Not just your songwriting, your voice but also your guitar/bass playing - wow!” Daar hebben wij niets aan toe te voegen, behalve dan dat ook de viool van Jacob Demeyer perfect op haar plaats zit.

 

31 mei 2022
Marc Alenus