Eindejaarslijstje The Lighthouse

Eindejaar 2017

2017 was het jaar waarin The Lighthouse één van de winnaars van 'De Nieuwe Lichting' van Studio Brussel won. Dat wordt dus vast een jaar dat ze niet snel gaan vergeten. Maar dan nog viel er heel wat te beleven, zowel op plaat als op de podia.

Nu al klassiekers

 

1. School Is Cool – 'Good News'

2. Bleachers – 'Gone Now'

3. Phoenix – 'Ti Amo'

4. High Hi – 'Hindrance'

5. Arcade Fire – 'Everything Now'

 

Subliem, maar vluchtig

 

'American Dream' van LCD Soundsystem. Heel fijne plaat, die we vaak opzetten, maar het ontbreekt aan een echt anthem zoals de vorige platen die wel telkens hadden. Of hij moet nog wat groeien, dat kan ook.

 

Het podiumbeest

 

Delv!s, Sundara Karma, Arcade Fire, Nick Murphy en Blackwave.

 

Vergeet de hype

 

Sorry, Gert en James, maar “Croque Monsieur” was voor ons geen hoogtepunt. Goed voor meer dan tweehonderdduizend views, maar slecht voor onze maag.

 

Kritiek op de kritiek

 

Die “eer” moeten we toeschrijven aan Bert Hertogs, die met dit stukje op de proppen kwam

Goed nieuws voor School is Cool. Na enkele weken is 'Good News' teruggevallen naar een prachtige honderdenzesde stek in de Vlaamse albumcharts. Tot zover de invloed van ...

 

Bijkomstig leesvoer dat we graag aanraden is de recensie van deze recensie, door School Is Cool zelf. Must read!

 

Het oog wil ook wat

 

We denken dan bijvoorbeeld aan het videowerk van a$ian rocky. Zijn werk voor Zwangere Guy, Blackwave en andere artiesten voelt altijd heel eigentijds aan. Zeker in de clip voor Acid van Ulysse (zijn eigen groep) speelt hij met enkele elementen, die heel 2017 aanvoelen, en zorgt hij zo voor een frisse, visuele wind die we doorheen het jaar bij verschillende artiesten terug zagen :

 

 

Wat brengt 2018?

 

Wij gaan in 2018 een hoop nieuwe songs schrijven. Voorlopig is het nog te vroeg om te bepalen hoe en wanneer we die zullen uitbrengen, maar we kunnen wel al zeggen dat het zeker niet stil zal blijven. Verder spelen we een aantal fijne clubshows in België en richten we onze pijlen ook voor het eerst op Nederland. De zomer brengt allicht ook enkele leuke festivals. We kijken er al naar uit!

 

Waar kijk je naar uit van andere artiesten?

 

Nieuw werk van The Wombats, The 1975 en Foals! Ook erg benieuwd naar de volgende stappen van Sigrid en nieuwe songs van Warhola. Maar we kijken misschien nog het meest uit naar wat Balthazar gaat doen in 2018.

 

Als je een bevriende of bewonderde artiest iets mag toewensen voor 2018, wat zou dat dan zijn?

 

Ons land telt veel getalenteerde en passionele artiesten die net dat extra zetje missen om een groter publiek te bereiken. Onze vrienden van High Hi brachten begin dit jaar een beestige plaat uit en slagen er ook live telkens in om heel de zaal te overtuigen. We wensen hen toe dat in 2018 heel Vlaanderen voor de bijl gaat!

 

 

http://www.thelighthousesound.com

31 december 2017
Patrick Van Gestel