Eindejaarslijstje Sanne De Troyer

Achtergrond

Wat zijn de favoriete dranken van Amy Winehouse? Noem de prijzen voor Rock Werchter-tickets sinds 2005? Of: Geef ons vijf goeie nummers van Lady Gaga? 'Slimste Mensen' moeten het allemaal kunnen opsommen. Maar voor een eindejaarslijstje hoef je geen Freek Braeckman, Annelies Rutten of Steven Van Herreweghe te heten. Een medewerker van daMusic zijn, volstaat. Tot het einde van 2009 presenteren we hier onze muzikale kijk op het voorbije jaar.

Eindejaarslijstje Sanne De Troyer



 

 

 

 

 

 

Top

1. Grizzly Bear - Veckatimest
2. Animal Collective – Merriweather Post Pavilion
3. Fever Ray – Fever Ray
4. Health – Get Color
5. Soap & Skin – Lovetune for Vacuum
6. Tartufi – Nests of Waves and Wire
7. Madensuyu – D is done
8. Eels – Hombre Lobo
9. N.A.S.A. – The Spirit of Apollo
10. The Xx – The Xx


F
lop

Supergroepen die bij nader inzien minder super klinken dan het er op papier uitziet, met Monsters of Folk als terechte uitzondering.


B
este concert

Soap & Skin op Les Nuits Botanique; Animal Collective, Madensuyu, 65 Days of Static en Aphex Twin + Hecker op Dour; Fever Ray op Polsslag én op Pukkelpop; Patrick Wolf, Dinosaur Jr. en Wilco op Pukkelpop; The Pixies in Vorst en Health in de AB.


E
rgerlijkste trend

Ik ben blijkbaar vrij tolerant, want ik kan niet meteen een trend bedenken waar ik het afgelopen jaar behoorlijk ambetant van werd. En natuurlijk bestaat er nog zoiets als een off-button, om onze tere trommelvliezen te besparen van wansmakelijke muziek. Bedankt daarvoor!

20 december 2009
Sanne De Troyer