Eindejaarslijstje Nordmann

Eindejaar 2017

Ze hebben zowaar al een heel eind afgelegd, de mannen van Nordmann, en toch branden ze nog van de ambitie. 2017 was voor hen een succesjaar. En ze waren dan ook graag bereid om ons inzicht te geven in wat hen geboeid heeft dit afgelopen jaar.

Nu al klassiekers

1. James Holden & The Animal Spirits - ‘The Animal Spirits’

2. Gruppo di Pawlowski - ‘In Inhuman Hands’

3. Marvin Pontiac - ‘The Asylum Tapes’

4. Dijf Sanders - ‘Java’

5. Hypochristmutreefuzz - ‘Hypopotomonstrosesquipedaliophobia’

Subliem, maar vluchtig

Ook geweldige albums, maar haalden net onze top 5 niet…

Laurel Halo - ‘Dust’

PJDS - ‘Homebrew’

Daau - ‘Hineinenterpretirung’

Het podiumbeest

Radiohead, Stuff., Beraadgeslagen, Nah, De Beren Gieren, 1982…

Vergeet de hype

Goh, het is niet echt aan ons besteed om anderen te bekritiseren. Waar we ons - al dan niet terecht - vragen bij stellen zijn bands die vanuit het niets ineens tot de allergrootste, nieuwste band gebombardeerd worden omdat ze een leuk filmpje of één goed nummer op hun slaapkamer gemaakt hebben. Soms lijkt het alsof dat uiterlijk vertoon meer waarde heeft dan de intrinsieke kwaliteit, die in dat soort vluchtige popmuziek te vinden is.

Kritiek op de kritiek

Misschien chauvinistisch, maar voor ons waren de reacties na ons concert op Pukkelpop bijna irreëel… De Morgen zette ons zowaar bij de 5 beste concerten van Pukkelpop, ook andere media - Humo, De Standaard - waren ronduit lovend. Dit heeft nog meer gemotiveerd om nog harder te werken aan onze live show.

Het oog wil ook wat

Hét album van 2017 was voor ons de nieuwste van James Holden & The Animal Spirits: écht een fenomenale plaat die we allen grijsgedraaid hebben.

Wat brengt 2018?

Het nieuwe jaar start voor Nordmann met een showcase op Eurosonic, waar we uiteraard erg naar uitkijken. Het kan voor Nordmann een mooie stap zijn om voet aan de grond te krijgen in Nederland. Daarnaast kijken we enorm uit naar de komende festivalzomer, maar ook in het voorjaar staan reeds enkele mooie concerten gepland zoals We Are Open in Trix.

Waar kijk je naar uit van andere artiesten?

KREUSCH, het soloproject van Sylie Kreusch (Ex Soldier’s Heart, Warhaus) waar onze saxofonist, Mattias, op dit moment ook mee aan het werk is.

Als je een bevriende of bewonderde artiest iets mag toewensen voor 2018, wat zou dat dan zijn?

Werklust, creativiteit, geduld en volharding!

21 december 2017
Patrick Van Gestel