Eindejaarslijstje Nick J.D. Hodgson

Eindejaar 2017

Tot 2012 drumde Nick J.D. Hodgson bij het Britse Kaiser Chiefs en was hij daar de belangrijkste songschrijver, maar binnenkort geeft hij er een lap op met een soloplaat. Die zal 'Tell Your Friends' heten en uitkomen eind januari. Hij kijkt dan ook reikhalzend uit naar 2018, maar laat ook zijn licht graag nog eens over het bijna voorbije jaar schijnen.

 

 

Nu al klassiekers

1. Father John Misty – ‘Pure Comedy’

2. Arcade Fire – ‘Everything Now’

3. Liam Gallagher – ‘As You Were’

4. The Killers – ‘Wonderful Wonderful’

5. Harry Styles – ‘Harry Styles’

Subliem, maar vluchtig

Het meest onderschatte album van het jaar is ‘24-7 Rock Star Shit’ van The Cribs. Het is een geweldig album!! En het heeft zonder twijfel de beste albumtitel van het jaar.  

Het podiumbeest

Lorde in het Alexandra Palace in Londen was geweldig. Ze is zo begeesterend omdat ze ondanks haar nog jonge leeftijd toch zo vol zelfvertrouwen zit en haar publiek perfect bespeelt.

Tame Impala, eveneens in het Alexandra Palace in Londen. Ze klonken geweldig en brachten echt een gevoel van samenhorigheid teweeg ondanks de enormiteit van de zaal.

Liam Gallagher in The Electric in Brixton. Dit was een stomende, maar kleine show en de kracht van Liam was overduidelijk.

Vergeet de hype

De meest vervelende marketingcampagne is waarschijnlijk ook de meest indrukwekkende want ze veroorzaakte de meeste impact. Ik moet wel meteen bekennen dat niemand echt indruk maakte. Er waren genoeg popsterren die te veel in de media kwamen, maar ik ben wellicht gewoon jaloers, haha!

Kritiek op de kritiek

Ik lees nooit recensies!  

Het oog wil ook wat

Harry Styles is de best geklede artiest, dat staat boven alle twijfel. Die gast is echt een stijlicoon! De beste albumhoes moet die van Stormzy zijn. Wat een beeld!  

Wat brengt 2018?

Avontuur, ontdekking en glorieuze kansen. Ik breng mijn solodebuut uit en daar ben ik echt opgewonden over. Daarna zal ik wat live shows spelen en ik sta ook op enkele festivals. Ik kijk er al naar uit!

Waar kijk je naar uit van andere artiesten?

Energie en inspiratie.

Beluister hier Nick J.D. Hodgons nieuwste single:

14 december 2017
Marc Alenus