Eindejaarslijstje Newmoon

Eindejaar 2017

We voelen de gloed van de Warmste week, tranen van ontroering springen in onze ogen door de ballen van Philippe Geubels, de eerste allergieverschijnselen ten gevolge van kerstliedjes verschijnen op ons lijf, maar gelukkig zijn er ook "de eindejaarslijstjes". We trappen deze reeks af met het lijstje van Newmoon, de fantastische band van Bert Cannaerts.

Nu al klassiekers1. Mount Eerie – 'A Crow Looked At Me'2. Post Malone – 'Rockstar'3. Slowdive – 'Slowdive'4. Uniform – 'Wake In Fright'5. Phoebe Bridgers – 'A Stranger In the Alps'6. King Woman – 'Created In the Image Of Suffering'7. Cloakroom – 'Time Well'8. Drab Majesty – 'The Demonstration'9. Bell Witch – 'Mirror Reaper'10.  Björk – 'Utopia'

Subliem, maar vluchtigHet debuut van Cigarettes After Sex was iets waar ik enorm naar uitkeek, maar bleek al snel een beetje te vervelen. Fantastische band maar zo saai. Die plaat mist de dynamiek en variatie om ze tot een klassieker te verheffen. Verder was ik een beetje teleurgesteld in ‘Melodrama’ van Lorde. Misschien lag mijn verwachting te hoog na ‘Heroine’, maar mij deed de plaat niet super veel.

Het podiumbeestBlood Incantation in Het Bos was een mokerslag die ik niet snel zal vergeten. Chelsea Wolfe in Trix was alles wat ik hoopte dat het zou zijn. Een set met veel songs van ‘Abyss’. Bijna perfect. Ik zag dit jaar ook Alcest voor het eerst live en die band is betoverend. Zelden zo'n strakke, luide en heldere metalband gezien.

Vergeet de hypeNo comment.

Kritiek op de kritiekKomedie en tragedie tegelijkertijd; www.concertnews.be.

Het oog wil ook wat

Wat brengt 2018?Nieuwe muziek schrijven, verhuizen, veel koffie drinken.

Waar kijk je naar uit van andere artiesten?Nieuwe Iceage plaat gaat ongetwijfeld de beste plaat van dat jaar zijn. Nieuwe plaat van Post Malone en Watain.

Als je een bevriende of bewonderde artiest iets mag toewensen voor 2018, wat zou dat dan zijn?De MIA voor 'Hit van het jaar'.

U heeft dit lijstje tot helemaal onderaan gelezen? Proficiat, dan weet u bij deze ook dat we vijf T-shirts van de band mogen weggeven. Wil je zo'n super cool stuk katoen om je schouders slaan, stuur dan een mailtje naar win@damusic.be en leef in 2018 een heel jaar een Life In The Sun.

(foto: Kimberly D'Hollander)

13 december 2017
Marc Alenus