Eindejaarslijstje Max Majorana

Achtergrond

Wat zijn de favoriete dranken van Amy Winehouse? Noem de prijzen voor Rock Werchter-tickets sinds 2005? Of: Geef ons vijf goeie nummers van Lady Gaga? 'Slimste Mensen' moeten het allemaal kunnen opsommen. Maar voor een eindejaarslijstje hoef je geen Freek Braeckman, Annelies Rutten of Steven Van Herreweghe te heten. Een medewerker van daMusic zijn, volstaat. Tot het einde van 2009 presenteren we hier onze muzikale kijk op het voorbije jaar.

Eindejaarslijstje Max Majorana



 

 

 

 

 

 

Top

1. Animal Collective - Merriweather Post Pavilion
2. The Dodos - Time To Die
3. Flaming Lips - Embryonic
4. Gomez - A New Tide
5. Lovvers - OCD Go Go Go Girls
6. St. Vincent - Actor
7. Cymbals Eat Guitars - Why There Are Mountains
8. Sholi - Sholi
9. Charles Spearin - The Happiness Project
10. The Antlers - Hospice


F
lop

Tinted Windows

Hoewel het wellicht naïef was om te hopen op een echte supergroep, bleek het toch een behoorlijke teleurstelling dat de som der delen van Smashing Pumpkins, Fountains Of Wayne, Cheap Trick en Hanson uiteindelijk niet meer opleverde dan een overbodigde variatie op Jonas Brothers.


B
este concert

Animal Collective op Dour Festival

De officieuze headliner speelde tegen middernacht een betoverende set met veel werk van hun alom geprezen 'Merriweather Post Pavilion'. Als de hit Brothersport nog tot in de vroege ochtend zou zijn uitgesponnen, dan nog zou niemand in het publiek daar enig bezwaar tegen hebben gehad (of het überhaupt hebben opgemerkt).


E
rgerlijkste trend

Ik ben niet van steen, maar toch weiger ik me over te geven aan enthousiasme wanneer de idolen van toen (Skunk Anansie, Blur, Pixies) hun onderlinge geschillen louter en alleen bijleggen omwille van het spekken van de kassa, in plaats van het componeren van nieuwe muziek. Laten we hopen dat Pavement zo snel mogelijk het goede voorbeeld geeft.

26 december 2009
Max Majorana