Eindejaarslijstje Kevin Vergauwen

Achtergrond

Wat zijn de favoriete dranken van Amy Winehouse? Noem de prijzen voor Rock Werchter-tickets sinds 2005? Of: Geef ons vijf goeie nummers van Lady Gaga? 'Slimste Mensen' moeten het allemaal kunnen opsommen. Maar voor een eindejaarslijstje hoef je geen Freek Braeckman, Annelies Rutten of Steven Van Herreweghe te heten. Een medewerker van daMusic zijn, volstaat. Tot het einde van 2009 presenteren we hier onze muzikale kijk op het voorbije jaar.

Eindejaarslijstje Kevin Vergauwen



 

 

 

 

 

 

Top

1. Glasvegas - Glasvegas
2. The Low Anthem - Oh My God Charlie Darwin
3. The Pains Of Being Pure At Heart - The Pains Of Being Pure At Heart
4. Wilco - Wilco (The Album)
5. Joe Gideon & The Shark - Harum Scarum
6. The Temper Trap - Conditions
7. Sonic Youth - The Eternal
8. The Veils - Sun Gangs
9. PJ Harvey & John Parish - A Woman A Man Walked By
10. Cymbals Eat Guitars - Why There Are Mountains


F
lop

Julian Casablancas - Phrazes for the Young


B
este concert

Oasis in Vorst


E
rgerlijkste trend

Flitsende trends als Twitter, Facebook, digitale downloadplatforms, Itunes, podcasts en een wildgroei aan bloggerijen sierden de jaren nul. Een ferme stap voorwaarts als we het hebben over muziekbeleving in de ruimste zin van het woord, maar een doorn in het oog van menig traditioneel muziekliefhebber.

Terwijl we enerzijds bijzonder tevreden zijn met de vele nieuwigheden die ons overspoelen, vrezen we anderzijds ook dat deze fragmentarische massaconsumptie en gerichte tendensen de grondslag zullen zijn voor dé ergernis van het komende decennium: het gebrek aan een platenwinkel waar je eindeloos in de bakken kan grasduinen naar onbekende pareltjes met mysterieus artwork, het gebrek aan genieten van een tastbaar, ambachtelijk gemaakte plaat van de eerste song tot de hidden track. En dan zwijgen we nog over de wervelstorm aan oppervlakkige tweets met "shorten url's", lege dozen.

19 juni 2010
Kevin Vergauwen