#Eendagsnewwave - New Musik - This World Of Water (1980)

#Eendagsnewwave - New Musik - This World Of Water (1980)

Elvis Costello, Joe Jackson, Nick Lowe, Graham Parker,... Ze waren eind jaren zeventig de Britse koningen van het betere lied onder de kunstmatige vlag van de zogeheten “new wave”. Maar in de middenklasse waren er ook nog een heel legioen troonpretendenten die - ietwat oneerbiedig - als eendagsvliegen afgeschilderd worden. Dat waren ze heus niet altijd, maar die ene hit was en blijft wel een hele goede.

Eén van de weinige groepen die op alle radio's paste toendertijd.

Wij herinneren ons de zaterdagmiddagen: auto wassen, transistorradio buiten, terwijl Radio Rijswijck op BRT2 (zo rond golflengte 98) stond. En als deze van New Musik passeerde, werd het volume nog opgedreven. Vele jaren later de drie langspelers aangeschaft, maar vooral die eerste, 'From A To B' was eigenlijk al een "Greatest Hits". Want hier had ook Living By Numbers, Sanctuary, She's A Magazine of Straight Lines kunnen passeren.

Brein achter dit superpopcollectief was ene Tony Mansfield die tot in de perfectie balanceerde op de dunne lijn tussen new wave en pure pop. Later nog actief als producer bij Captain Sensible, Aha, Nick Straker, B 52's, ... Je vraagt je af waar zo iemand is gebleven.

8 maart 2022
Laurens Leurs