Edmund November - Cold Street Light

Edmund November - Cold Street Light

De gitarist van Nordmann en Kosmo Sound heeft ook een melancholische kant.

Dat blijkt uit de eerste single van zijn nieuwe project Edmund November dat via Unday Records een eerste single uitbracht. Cold Street Light is meteen ook de opener en lead single van een titelloos album dat in september van dit jaar uitkomt. 

Cold Street Light klinkt helemaal niet jazzy, maar doet vooral denken aan Loney Dear, het project van de Zweedse instrumentalist Emil Svanängen. Of misschien had hij wel heimwee naar het grijze weer van geboorteplaats Manchester tijdens corona, de periode waarin hij de meeste nummers schreef. Daar trok hij in april vorig jaar niet naar toe, wel naar het zuiden van Engeland. Daar nam hij samen met Michiel Lagae (zelf ook gitarist en werkzaam bij Zephyrus Music) en enkele muzikale vrienden (Stijn Engels, Trui Amerlinck en Gert Malfliet) om daar zijn muziek op te nemen.

Op dit visitekaartje zingt hij met zachte stem en laat hij die vermengen met heldere gitaaararpeggio's en kabbelende synths, zwevend boven een ingehouden ritmesectie. Het roept de sfeer op van iemand die alleen door een nachtelijke stad struint, ontdaan van alle illusies. "Outside in the dead of night / cold street light [...] What did you leave behind / what did you think you'd find in dreams", zo klinkt het met een stem, gekruid door spijt.

30 mei 2023
Marc Alenus