Echoes Of Zoo - Dance Around Bullets

Echoes Of Zoo - Dance Around Bullets

Echoes Of Zoo buigt de tralies rond genres weer om in de nieuwe single.

Op 5 maart verwachten we ‘Breakout’, het debuutalbum van Echoes Of Zoo. En de heren houden zich niet in. Amper een maand na Adrenaline Run loste de band een tweede track uit de aankomende debuutplaat.

Dance Around Bullets klinkt iets minder punk en net dat meer psych dan de voorganger, maar toch is het een soort protestlied tegen het neerschieten van leeuwin Rani in Planckendael en staat het nog steeds bol van de energetische jazzklanken vol verrassende grooves, snijdende riffs en donkere, oriëntaalse melodieën die uit de saxofoon van Nathan Daems naar buiten kringelen.

Frontman, saxofonist en componist Nathan Daems over Dance Around Bullets: “Dit nummer draait om de melancholische romantiek van de underdog die lacht in de aanschijn des doods en al dansend zijn vel duur verkoopt. Zoals scènes in cowboyfilms, maar dan in het echt. De inspiratie was het willen eren van een leeuw die onlangs in de dierentuin van Mechelen schaamteloos werd neergeknald vanop afstand, omdat hij was ontsnapt aan zijn vernederende kooi.”

Full album ‘BREAKOUT’ komt uit op 5 maart via W.E.R.F. Records (vinyl & digital). Die avond speelt de band tevens een gratis digitale releaseshow in de Ancienne Belgique (AB), via AB TV

24 januari 2021
Marc Alenus